Supa de brocoli si branza Chedar in coaja de paine
Publicat pe 14.01.2013 la 14:38 Actualizat pe 14.01.2013 la 17:50
Ingrediente:
6 linguri unt nesarat
1 ceapa mica
¼ masura faina
2 masuri lapte si smantana
3 masuri supa de pui
2 frunze de dafin
¼ lingurita nucsoara
sare Kosher
piper
chifle mari
1 capatana brocoli
1 morcov mare
2 ½ masura branza Cheddar
Mod de preparare:
- Topeste untul intr-un recipient mare la temperatura medie.
- Adauga ceapa si prajeste 5 minute.
- Adauga faina, amesteca si mai tine pe foc 3-4 minute, apoi adauga treptat amestecul de lapte cu smantana.
- Adauga supa de pui, frunzele de dafin, nucsoara, sarea si piperul. Da in fiert. Redu focul si mai fierbe 20 de minute.
- Intre timp prepara painea: folosind un cutit, taie un capac fiecarei chifle, scoate miezul cu o furculita sau cu degetele.
- Adauga brocoli si morcovul in amestec si mai lasa la fiert 20 de minute. Scoate frunzele de dafin.
- Toarna supa intr-un blender si mixeaza pana devine crema. Apoi toarn-o din nou in oala. Adauga branza si amesteca. Daca supa este prea groasa, adauga putina apa.
- Pune supa in chiflele scobite si garniseste cu branza.