Supă de fasole – Cea mai gustoasă supă
Publicat pe 14.07.2020 la 08:20 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:22
Dacă ți-e dor de o supă care îți amintește de copilărie, pregătită de mama, atunci această supă este perfectă pentru masa de prânz. Fasolea face parte din categoria leguminoaselor, fiind bogată în substanțe nutritive, cu un conținut ridicat de fibre.
Supă de fasole
Ingrediente
-250 g fasole albă
-2 morcovi
-2 cepe albe
-1 lg mix de legume uscate
-2 cuburi pentru supă
-1 lg pastă de tomate
-1.5 litri apă
-1/2 leg pătrunjel & ceapă verde
-1 lgt ulei de floarea soarelui
-1 păstârnac
-1/2 rădăcină de țelină
-4 cartofi albi
-1 lgt turmeric pudră
Mod de preparare
Fasolea trebuie să stea la înmuiat 8 ore înainte de a fi gătită. Apoi se fierbe pentru 1 h și 30 minute. Între timp, se curăță și spală legumele și se toacă în cubulețe. Se călesc într-o oală, într-o linguriță de ulei, pentru câteva minute. După ce legumele s-au rumenit, adaugă apa, bulionul, legumele tăiate în cuburi și mixul de legume uscate. Se fierbe totul pentru 30 minute la foc mediu. La final, se adaugă boabele de fasole deja fiartă. Supa se servește caldă, cu ceapă roșie și pâine țărănească.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI