Tarta calda cu portocale

Publicat pe 06.12.2012 la 15:34 Actualizat pe 07.12.2012 la 15:30

Tarta calda cu portocale

Ingrediente:

½ masura unt nesarat, la temperatura camerei

½ masura zahar pudra, cernut

3 galbenusuri mari

1 masura faina de patiserie

¼ masura pudra de cacao

2 linguri amidon de porumb

½ lingurita sare

Umplutura:

1 albus, batut usor

3 oua mari, separate

½ masura zahar, impartit in doua

2 linguri coaja de portocala rasa

1 lingurita esenta de vanilie

¼ masura pudra de cacao, cernuta

85 de grame de ciocolata amaruie, topita

30 ml lichior de portocale

Mod de preparare:

1. Pentru crusta: bate untul cu zaharul pudra pana la omogenizzare, adauga apoi galbenusurile.

2. Intr-un bol separat cerne faina, pudra de cacao, amidonul de porumb si sarea. Adauga-le in mixtura de unt si amesteca. Da aluatului forma unui disc, inveleste-l in folie alimentara si da-l la rece pana esti gata sa il folosesti.

3. Framanta o data - de doua ori coca pe o suprafata pudrata cu faina. Taie cercuri atat cat sa incapa in forme individuale de tarta. Pune aluatul in forme (de preferat cu fund detasabil) si inteapa-l cu furculita. Baga formele la rece cel putin 20 de minute.

4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune formele de tarta pe o tava si coace-le 18 minute. De indata ce le scoti din cuptor, unge suprafata cu un albus batut . Lasa-l sa se raceasca.

5. Pentru umplutura, bate spuma celelalte 3 albusuri si adauga treptat ¼ masura de zahar.

6. Separat bate galbenusurile cu ¼ masura din zaharul ramas, coaja de portocala. Incorporeaza albusurile. Adauga pudra de cacao, apoi ciocolata topita si lichioorul de portocale. Adauga acest amestec pe aluatul racit si da la cuptor 8 minute (cuptorul fiind inca la 200 de grade Celsius) pana cand tartele incep sa-si piarda stralucirea pe margini, insa centrul este stralucitor. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le doua minute inainte de a le scoate din forme.

Vezi masurile aici!

În articolul Tarta calda cu portocale:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 5 noiembrie 2025. Gemenii sunt visători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 noiembrie 2025. Gemenii sunt visători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
COMPARAŢIE: Ce puteai cumpăra cu 100 de lei în 2022 şi câte mai poţi cumpăra acum
observatornews.ro
COMPARAŢIE: Ce puteai cumpăra cu 100 de lei în 2022 şi câte mai poţi cumpăra acum
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
HelloTaste.ro
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
Catine
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: “Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
as.ro
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: “Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
MediCOOL
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider! Ce spune 'regele patiseriei britanice'
Spynews
Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider! Ce spune 'regele patiseriei britanice'
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
DeParinti
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
MediCOOL
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă
HelloTaste
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă
close
x