Tarta calda cu portocale
Publicat pe 06.12.2012 la 15:34 Actualizat pe 07.12.2012 la 15:30
Ingrediente:
½ masura unt nesarat, la temperatura camerei
½ masura zahar pudra, cernut
3 galbenusuri mari
1 masura faina de patiserie
¼ masura pudra de cacao
2 linguri amidon de porumb
½ lingurita sare
Umplutura:
1 albus, batut usor
3 oua mari, separate
½ masura zahar, impartit in doua
2 linguri coaja de portocala rasa
1 lingurita esenta de vanilie
¼ masura pudra de cacao, cernuta
85 de grame de ciocolata amaruie, topita
30 ml lichior de portocale
Mod de preparare:
1. Pentru crusta: bate untul cu zaharul pudra pana la omogenizzare, adauga apoi galbenusurile.
2. Intr-un bol separat cerne faina, pudra de cacao, amidonul de porumb si sarea. Adauga-le in mixtura de unt si amesteca. Da aluatului forma unui disc, inveleste-l in folie alimentara si da-l la rece pana esti gata sa il folosesti.
3. Framanta o data - de doua ori coca pe o suprafata pudrata cu faina. Taie cercuri atat cat sa incapa in forme individuale de tarta. Pune aluatul in forme (de preferat cu fund detasabil) si inteapa-l cu furculita. Baga formele la rece cel putin 20 de minute.
4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune formele de tarta pe o tava si coace-le 18 minute. De indata ce le scoti din cuptor, unge suprafata cu un albus batut . Lasa-l sa se raceasca.
5. Pentru umplutura, bate spuma celelalte 3 albusuri si adauga treptat ¼ masura de zahar.
6. Separat bate galbenusurile cu ¼ masura din zaharul ramas, coaja de portocala. Incorporeaza albusurile. Adauga pudra de cacao, apoi ciocolata topita si lichioorul de portocale. Adauga acest amestec pe aluatul racit si da la cuptor 8 minute (cuptorul fiind inca la 200 de grade Celsius) pana cand tartele incep sa-si piarda stralucirea pe margini, insa centrul este stralucitor. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le doua minute inainte de a le scoate din forme.