Tarta calda cu portocale

Publicat pe 06.12.2012 la 15:34 Actualizat pe 07.12.2012 la 15:30

Tarta calda cu portocale

Ingrediente:

½ masura unt nesarat, la temperatura camerei

½ masura zahar pudra, cernut

3 galbenusuri mari

1 masura faina de patiserie

¼ masura pudra de cacao

2 linguri amidon de porumb

½ lingurita sare

Umplutura:

1 albus, batut usor

3 oua mari, separate

½ masura zahar, impartit in doua

2 linguri coaja de portocala rasa

1 lingurita esenta de vanilie

¼ masura pudra de cacao, cernuta

85 de grame de ciocolata amaruie, topita

30 ml lichior de portocale

Mod de preparare:

1. Pentru crusta: bate untul cu zaharul pudra pana la omogenizzare, adauga apoi galbenusurile.

2. Intr-un bol separat cerne faina, pudra de cacao, amidonul de porumb si sarea. Adauga-le in mixtura de unt si amesteca. Da aluatului forma unui disc, inveleste-l in folie alimentara si da-l la rece pana esti gata sa il folosesti.

3. Framanta o data - de doua ori coca pe o suprafata pudrata cu faina. Taie cercuri atat cat sa incapa in forme individuale de tarta. Pune aluatul in forme (de preferat cu fund detasabil) si inteapa-l cu furculita. Baga formele la rece cel putin 20 de minute.

4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune formele de tarta pe o tava si coace-le 18 minute. De indata ce le scoti din cuptor, unge suprafata cu un albus batut . Lasa-l sa se raceasca.

5. Pentru umplutura, bate spuma celelalte 3 albusuri si adauga treptat ¼ masura de zahar.

6. Separat bate galbenusurile cu ¼ masura din zaharul ramas, coaja de portocala. Incorporeaza albusurile. Adauga pudra de cacao, apoi ciocolata topita si lichioorul de portocale. Adauga acest amestec pe aluatul racit si da la cuptor 8 minute (cuptorul fiind inca la 200 de grade Celsius) pana cand tartele incep sa-si piarda stralucirea pe margini, insa centrul este stralucitor. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le doua minute inainte de a le scoate din forme.

Vezi masurile aici!

În articolul Tarta calda cu portocale:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 30 iunie 2025. Scorpionii nu evită riscurile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 iunie 2025. Scorpionii nu evită riscurile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
observatornews.ro
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
a1.ro
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
HelloTaste.ro
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Catine
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
useit.ro
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
as.ro
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
MediCOOL
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Brad Pitt, prădat de hoți! Mai multe persoane au intrat pe geam și i-au furat lucruri din casă
Spynews
Brad Pitt, prădat de hoți! Mai multe persoane au intrat pe geam și i-au furat lucruri din casă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
DeParinti
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
MediCOOL
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
HelloTaste
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
close
x