Tarta calda cu portocale

Publicat pe 06.12.2012 la 15:34 Actualizat pe 07.12.2012 la 15:30

Tarta calda cu portocale

Ingrediente:

½ masura unt nesarat, la temperatura camerei

½ masura zahar pudra, cernut

3 galbenusuri mari

1 masura faina de patiserie

¼ masura pudra de cacao

2 linguri amidon de porumb

½ lingurita sare

Umplutura:

1 albus, batut usor

3 oua mari, separate

½ masura zahar, impartit in doua

2 linguri coaja de portocala rasa

1 lingurita esenta de vanilie

¼ masura pudra de cacao, cernuta

85 de grame de ciocolata amaruie, topita

30 ml lichior de portocale

Mod de preparare:

1. Pentru crusta: bate untul cu zaharul pudra pana la omogenizzare, adauga apoi galbenusurile.

2. Intr-un bol separat cerne faina, pudra de cacao, amidonul de porumb si sarea. Adauga-le in mixtura de unt si amesteca. Da aluatului forma unui disc, inveleste-l in folie alimentara si da-l la rece pana esti gata sa il folosesti.

3. Framanta o data - de doua ori coca pe o suprafata pudrata cu faina. Taie cercuri atat cat sa incapa in forme individuale de tarta. Pune aluatul in forme (de preferat cu fund detasabil) si inteapa-l cu furculita. Baga formele la rece cel putin 20 de minute.

4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune formele de tarta pe o tava si coace-le 18 minute. De indata ce le scoti din cuptor, unge suprafata cu un albus batut . Lasa-l sa se raceasca.

5. Pentru umplutura, bate spuma celelalte 3 albusuri si adauga treptat ¼ masura de zahar.

6. Separat bate galbenusurile cu ¼ masura din zaharul ramas, coaja de portocala. Incorporeaza albusurile. Adauga pudra de cacao, apoi ciocolata topita si lichioorul de portocale. Adauga acest amestec pe aluatul racit si da la cuptor 8 minute (cuptorul fiind inca la 200 de grade Celsius) pana cand tartele incep sa-si piarda stralucirea pe margini, insa centrul este stralucitor. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le doua minute inainte de a le scoate din forme.

Vezi masurile aici!

În articolul

Tarta calda cu portocale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 octombrie 2024. Berbecii au parte de o resetare în zona relațiilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 7 octombrie - 4 noiembrie 2024. Ploi de la mijlocul săptămânii viitoare, apoi temperaturi în creștere
a1.ro
Zeul a fost roșu! Ce echipă a fost eliminată de la Asia Express în prima etapă din Malaezia
HelloTaste.ro
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Catine
Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare
useit.ro
O cometă nemaivăzută din Epoca de Piatră vizitează iar Pământul în octombrie. Când poți admira fenomenul extrem de rar
as.ro
Ce s-a ales de femeia dată afară din garsoniera oferită de Gigi Becali. Unde locuieşte acum şi ce a spus despre milionar
MediCOOL
Consumul de suplimente cu acizi grași Omega 3 ameliorează stările de nervozitate. Un studiu a analizat influența lor asupra nivelului de agresivitate
Spynews
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
DeParinti
Puncte albe pe gingia bebelușului. Ce sunt și care sunt cauzele nodulilor Bohn
MediCOOL
O treime din copiii de pe glob suferă de miopie. Ce spun studiile despre evoluția acestei afecțiuni oftalmologice
HelloTaste
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
x