Tarta calda cu portocale

Publicat pe 06.12.2012 la 15:34 Actualizat pe 07.12.2012 la 15:30

Tarta calda cu portocale

Ingrediente:

½ masura unt nesarat, la temperatura camerei

½ masura zahar pudra, cernut

3 galbenusuri mari

1 masura faina de patiserie

¼ masura pudra de cacao

2 linguri amidon de porumb

½ lingurita sare

Umplutura:

1 albus, batut usor

3 oua mari, separate

½ masura zahar, impartit in doua

2 linguri coaja de portocala rasa

1 lingurita esenta de vanilie

¼ masura pudra de cacao, cernuta

85 de grame de ciocolata amaruie, topita

30 ml lichior de portocale

Mod de preparare:

1. Pentru crusta: bate untul cu zaharul pudra pana la omogenizzare, adauga apoi galbenusurile.

2. Intr-un bol separat cerne faina, pudra de cacao, amidonul de porumb si sarea. Adauga-le in mixtura de unt si amesteca. Da aluatului forma unui disc, inveleste-l in folie alimentara si da-l la rece pana esti gata sa il folosesti.

3. Framanta o data - de doua ori coca pe o suprafata pudrata cu faina. Taie cercuri atat cat sa incapa in forme individuale de tarta. Pune aluatul in forme (de preferat cu fund detasabil) si inteapa-l cu furculita. Baga formele la rece cel putin 20 de minute.

4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune formele de tarta pe o tava si coace-le 18 minute. De indata ce le scoti din cuptor, unge suprafata cu un albus batut . Lasa-l sa se raceasca.

5. Pentru umplutura, bate spuma celelalte 3 albusuri si adauga treptat ¼ masura de zahar.

6. Separat bate galbenusurile cu ¼ masura din zaharul ramas, coaja de portocala. Incorporeaza albusurile. Adauga pudra de cacao, apoi ciocolata topita si lichioorul de portocale. Adauga acest amestec pe aluatul racit si da la cuptor 8 minute (cuptorul fiind inca la 200 de grade Celsius) pana cand tartele incep sa-si piarda stralucirea pe margini, insa centrul este stralucitor. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le doua minute inainte de a le scoate din forme.

Vezi masurile aici!

În articolul Tarta calda cu portocale:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 19 noiembrie 2025. Racii sunt atenți la persoanele din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 noiembrie 2025. Racii sunt atenți la persoanele din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
observatornews.ro
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
a1.ro
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
HelloTaste.ro
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Catine
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
useit.ro
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
as.ro
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
MediCOOL
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Chinezii nu folosesc cuptorul cu microunde! Motivul? Nu are legătură cu nutriția!
Spynews
Chinezii nu folosesc cuptorul cu microunde! Motivul? Nu are legătură cu nutriția!
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
DeParinti
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
MediCOOL
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
HelloTaste
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
close
x