Tarta cu dovleac: cum sa pregatesti un desert delicios
Publicat pe 23.10.2013 la 15:40 Actualizat pe 23.10.2013 la 15:50
Fie ca vrei sa sarbatoresti Halloween-ul, fie ca iubesti prajiturile, alege sa prepari o tarta cu dovleac, care te va ajuta sa te rasfeti in zilele friguroase de toamna.
Scortisoara, nucsoara si dovleac copt. Sunt doar cateva din ingredientele ce iti vor “gadila” papilele atunci cand vei manca un desert delicios.
Ingrediente:
- 150 g de biscuiti pisati;
- 50 g de unt;
- Trei oua;
- 500 g de crema de branza;
- 700 g de dovleac copt si trecut prin razatoare;
- 100 g de nucsoara;
- 50 g de scortisoara;
- 50 g de migdale;
- 50 g de vanilie;
- 150 g de zahar;
- Un varf de cutit de cuisoare
- 300 g frisca
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la temperatura de 180°C.
Amesteca biscuitii pisati cu unt pana obtii o pasta cremoasa, dupa care intinde-o in tava unsa in prealabil cu ulei.
Intr-un alt bol, pune crema de branza, piureul de dovleac, zaharul si un praf de sare. Amesteca pana cand se omogenizeaza. Apoi, adauga ouale batute bine. Presara venilia, scortisoara, cuisoarele, nucsoarele si mixeaza bine, pana se incorporeaza.
Pune acest amestec peste biscuitii pisati si introdu tava in cuptorul preincalzit, timp de 50 de minute.
Dupa ce s-a copt, las-o la racit.
Tips: Ca sa fie si mai delicioasa, poti sa o decorezi cu frisca.
Foto: Pinterest