Tarta de banane si caramel
Publicat pe 18.01.2013 la 15:24 Actualizat pe 18.01.2013 la 16:10
Cele mai intalnite fructe pe perioada iernii sun bananele si daca te-ai saturat sa le mananci simple, acum iti dam o reteta pentru o tarta.
Daca te apuci de lucru trebuie sa stii ca iti trebuie o tava de tarta cu fund detasabil.
Ingrediente:
crusta:
100 g unt
250 biscuiti caramelizati sau digestivi
caramel:
175 g unt
75 g zahar pudra
300 g lapte condensat
decor:
4 banane mici
300 ml frisca lichida
cacao
Mod de preparare:
Foloseste un blender pentru a marunti biscuitii pe care ii adaugi apoi intr-o tigaie in care topesti si untul. Amesteca pana se omogenizeaza si apoi tapeteaza tava de tarta. Pune-o la frigider pentru jumatate de ora.
Pentru caramel trebuie sa topesti untul si zaharul la foc mic intr-o cratita care nu lipeste pana capata o culoare aurie. Adauga laptele condensat peste si amesteca in continuare pana fierbe. Mentine preparatul pe foc pentru inca 2 minute pana cand ajunge la o culoare galben-caramel foarte intensa. La final se da deoparte si se raceste.
Taie bananele felii si aseaza-le peste blatul din biscuiti. La final toarna caramelul peste si pune-o la frigider pentru inca 2 ore.
Cand caramelul s-a intarit, bate frisca si decoreaza tarta ca in imagine.
foto: www.goodtoknow.co.uk