Tarte cu pere si caramel sarat
Publicat pe 22.08.2012 la 18:23 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:46
Se foloseşte reţeta de aluat de patiserie pufos.
Se taie în 4.
Cu cuţitul se taie un L de 1 cm într-un colţ şi un altul în colţul opus, fără însă a le uni.
Se împătureşte unul până ajunge în colţul opus.
Se iau 2 pere tari, curăţate de coajă şi de miez, se taie felii. Se aranjează câte o jumătate de pară pe fiecare bucată.
Topping:
Pe fiecare tartă se pune o lingură de zahăr brun şi 1 lingură de frişcă lichidă.
Marginile se dau cu puţin ou şi un praf de sare mare.
Se bagă la 190 de grade timp de 25 - 30 de minute.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame