Tarte individuale cu dovleac si crème brulee
Publicat pe 08.08.2012 la 18:20 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:48
Pate sable = aluat de patiserie fraged şi dulce
Se prepară acelaşi aluat pate sablee.
Avem nevoie de inele pentru tarte individuale.
Aluatul se întinde mai gros decât la biscuiţi. Inelele se aşează în tăvi, se pune aluatul pe fund şi margini, îndepărtând aluatul în exces. Se înţeapă cu o furculiţă. Se bagă la cuptor la 160 de grade – 18 minute. Se scot şi se lasă la răcit.
Umplutura:
3 sferturi de pachet cremă de brânză
¾ cană zahăr brun
6 gălbenuşuri
¾ cană piure de dovleac
1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
½ linguriţă scorţişoară măcinată
2 linguri coniac
Se amestecă totul. Se toarnă în forme – care sunt încă ţinute de inele.
Se scutură pentru a nu rămâne bule de aer.
Se bagă la cuptor la160 de grade timp de 16 minute.
După ce se răcesc se mai bagă la frigider 2-3 ore.
Se presară deasupra un strat de zahăr.
Se caramelizează cu o torţă de bucătărie.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame