Toată lumea ar trebui să știe asta! 8 moduri în care poți folosi iaurtul pentru preparate DELICIOASE!
Publicat pe 13.05.2015 la 09:21 Actualizat pe 13.05.2015 la 10:26
Iaurtul este unul dintre alimentele pe care nu le putem evita, fiind cremos și plăcut, dar dând savoare preparatelor. Dacă te-ai săturat de varianta de la micul dejun, cu cereale și fructe, poți încerca să diversifici modul în care îl folosești
Iaurtul este unul dintre alimentele pe care nu le putem evita, fiind cremos și plăcut, dar dând savoare preparatelor. Dacă te-ai săturat de varianta de la micul dejun, cu cereale și fructe, poți încerca să diversifici modul în care îl folosești. Iată 10 idei prin care poți utiliza iaurtul în alte preparate:
1. Într-o salată slabă caloric cu pui și ton. Înlocuiește maioneza din salata de pui și ton cu iaurt pentru a reduce caloriile.
2. Servește sosuri mai sănătoase. Iaurturile dense, precum cel grecesc sunt perfecte pentru paste cu sos. Puteți utiliza iaurtul în sosurile sau supele fierbinți, după preparare.
3. Amestecă iaurtul cu o cremă de brânză pentru a îmbrăca torturile.
4. Realizează un smoothie cremos. Poți încerca o rețetă ușoară și delicioasă cu un măr, o jumătate de banană, câteva alune, un praf de scorțișoară și desigur, iaurt.
5. Folosește iaurtul în brioșe și pâine.
6. Încearcă acadelele din banană și iaurt. Amestecă iaurtul cu un sfert de cană de lapte, apoi scufundă bananele în amestec și presară niște fulgi de ciocolată.
7. Prepară un cheesecake mai sănătos, înlocuind crema de brânză cu iaurtul.
8. Realizează clătite cu iaurt, pentru un desert sănătos.