Tocană de vită
Publicat pe 09.01.2014 la 11:29
Ingrediente:
- 1200 g de carne de vită macră
- 5 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de sos dulce-acrișor
- 4 linguri de pastă de roşii
- 2 linguriţe de boia
- 3 cepe (cca 150 g fiecare)
- 4 căţei de usturoi
- 1legătură de pătrunjel
- 50 g de rădăcină de păstârnac
- 3 morcovi (cca 150 g fiecare)
- 3 foi de dafin
- 3 cartofi (cca 150 g fiecare)
- 1 ardei dulce galben (cca 150 g)
- 20 g de sare
- piper după gust
Mod de preparare:
1. Tăiaţi carnea de vită în cuburi mari.
2. Presăraţi boia peste bucăţile de carne şi puneţi-le la marinat în sos dulce-acrișor timp de 20 minute.
3. Tocaţi mărunt ceapa şi frunzele de pătrunjel.
4. Tăiaţi cartofii în patru bucăţi, iar ardeiul, morcovii şi rădăcina de păstârnac în bucăți lungi și subțiri.
5. Turnaţi în vasul de gătit uleiul de măsline şi aşezaţi bucăţile de carne marinate în
prealabil. Adăugaţi ceapa tocată mărunt.
6. Preparaţi în modul «FRIPTURĂ» la aparatul Multicooker, cu capacul deschis, timpul de preparare – 30 minute.
7. După semnalul sonor întoarceţi bucăţile de carne, adăugaţi cartofii, morcovii,
rădăcina de păstârnac, pasta de roşii, frunzele de dafin, puneţi sare şi zdrobiţi
usturoiul.
8. Preparaţi în modul «FRIPTURĂ» la aparatul Multicooker, cu capacul închis încă 30 de minute, presiunea – 3.
9. Mâncarea gata preparată se așază pe platouri şi se serveşte la masă.
FRIPTURĂ
30 + 30 min