Tocăniță cu vinete – Un prânz rapid
Publicat pe 29.06.2020 la 09:00 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:34
De vreme ce a început sezonul vinetelor, e timpul să profiți de abundența lor în piață. Nu doar clasica salată de vinete cu maioneză e delicioasă. Poți folosi această legume în mai multe mâncăruri. Trebuie doar să explorezi posibilitățile și să experimentezi mereu în bucătărie, găsind combinația perfectă de legume. O rețetă rapidă de tocăniță te poate salva la prânz dacă ești pe grabă.
Tocăniță de vinete
Ingrediente
-1 vânătă tăiată cubulețe mici
-1 conservă de roșii întregi sau 3 roșii proaspete
-3 căței de usturoi
-3 lg de ulei de floarea soarelui
-1/2 leg de pătrunjel
-200g fasole neagră (puteți folosi fasolea neagră gata fiartă din conservă)
-sare și piper după gust
Mod de preparare
Se călesc bucățelele de vinete în tigaia încinsă până când se înmoaie, pentru 9-10 minute, la foc mediu. Se adaugă în tigaie conserva de fasole și roșiile. Dacă alegi roșii din conservă, le poți pune întregi. În schimb, dacă pui roșii proaspete, le poți pune tăiate cubulețe. Adaugă și usturoiul, sarea și piperul și amestecă, lăsând la foc mic pentru încă 5-6 minute. Poți servi această tocăniță simplă sau cu orez brun.
Sursă: veglifestyle.ro