Topul preparatelor pe care nu ar trebui să le gătești cu ulei de măsline
Publicat pe 29.05.2014 la 15:40 Actualizat pe 29.05.2014 la 15:49
Uleiul de măsline este absolut fabulos. Poate fi utilizat negreșit în salate sau dressing-uri, pentru a conferi o aromă mediteraneeană mâncărurilor
Uleiul de măsline este absolut fabulos. Poate fi utilizat negreșit în salate sau dressing-uri, pentru a conferi o aromă mediteraneeană mâncărurilor. Cu toate acestea, el nu este bine primit atunci când necesită prăjire și implicit o temperatură mult prea mare.
Dacă uleiul este încălzit mai mult de temperatura sa maximă admisă nu mai este comestibil și chiar poate transforma bucătăria în scrum.
De aceea, preparate precum cartofi prăjiți, friptură de miel, porc, vită, pește, burgeri, șnițele sau chiar legume făcute la wok sau în cuptor la temperaturi care depășesc 200 de grade Celsius.