Tort cu cremă de caju, cocos și portocale
Publicat pe 05.03.2021 la 09:32 Actualizat pe 27.03.2021 la 11:27
Cine zice că trebuie să fie ziua ta pentru a prepara un tort? Până la urmă mâncăm tort pentru că e ziua cuiva, undeva, în lume. Iată o rețetă delicioasă, care te va convinge să o prepari iar și iar.
Tort cu cremă de caju, cocos și portocale
Ingrediente
Pentru blat
-100g migdale (pot fi hidratate în prealabil pentru a putea fi blenduite ușor)
-50g curmale fără sâmburi
-15g apă filtrată
-15g ulei de cocos
-15 cacao pudră
Pentru crema de caju
-200g caju
-100g suc de portocale proaspăt stoarse
-25g cacao
-25g ulei de cocos
-25g sirop de agave sau de arțar
Pentru crema de cocos
-1 cutie de 200 ml smântână de cocos
-1 întăritor pentru frișcă
-coaja de la o portocală
Mod de preparare
Într-un blender, se mixează migdalele, după care se adaugă și restul ingredientelor pentru blat. Compoziția se așează într-o tavă și se dă la congelator pentru 30 minute.
Pentru crema de caju trebuie să blenduiești toate ingredientele și să așezi apoi compoziția peste blat, lăsând-o la congelator pentru 1 oră. Crema de cocos se poate face cu telul, amestecând mai întâi întăritorul de frișcă împreună cu smântâna pentru 10-15 minute.
După ce tortul a stat suficient la congelator, e timpul să îl ornezi cu crema de cocos și, după preferințe, ciocolată rasă și coajă de portocală. Tortul se servește rece.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI
2 reţete de dulciuri care ţin cu dieta ta