Tort de clatite cu ciuperci
Publicat pe 29.10.2013 la 12:55
Ingrediente:
- 30 de clatite
- 1 kg de ciuperci proaspete sau doua conserve mari
- 2 cepe mari
- ½ pachet unt
- 1 lingura ulei de masline
- 700 ml lapte
- 4 linguri faina
- 400 ml smantana
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Cele 30 de clatite se pregatesc din timp, apoi se tin cateva ore la rece.
Se face un sos béchamel din faina incinsa in unt topit si stinsa cu lapte rece.
Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara.
Se calesc in unt topit cepe doua cepe taiate marunt. Cand sunt aurii, se adauga ciupercile felii si se lasa pana cand scade toata zeama.
Tortul se face din clatitele suprapuse intre care se pun straturi de sos béchamel si ciuperci. Totul se da la cuptorul incins 20 de minute.
Smantana se toarna deasupra cand tortul e scos din cuptor.