TOTUL despre ierburi! Cele mai utile sfaturi pentru cumpărarea, păstrarea și prepararea verdețurilor!
Publicat pe 25.06.2014 la 10:52 Actualizat pe 25.06.2014 la 11:17
În timp ce multe sunt disponibile pe tot parcursul anului, vara aduce cu sine o abundență de plante verzi ce înfloresc în anotimpul fierbinte, precum busuiocul, rozmarin sau cimbru
În timp ce multe sunt disponibile pe tot parcursul anului, vara aduce cu sine o abundență de plante verzi ce înfloresc în anotimpul fierbinte, precum busuiocul, rozmarin sau cimbru.
Poți utiliza ierburile verzi într-o mulțime de modalități și preparate: adaugă-le în marinate, salate, piureuri, paste cu legume sau uleiuri, ba chiar și înghețate aromate.
Trucurile pentru a beneficia de cele mai proaspete verdețuri este să le alegi pe cele colorate puternic și uniform. Cele proaspete și cu o aromă vibrantă, evitându-le pe cele umede sau cu un miros ciudat.
O dată ajunse acasă, puteți așeza legăturile verzi într-un pahar cu apă, asemenea unu buchet de flori, schimbându-le apa frecvent. Astfel, le veți păstra proaspete mai multă vreme. Îndepărtați mereu frunzele ofilite și păstrați verdeața la frigider, în același pahar cu două degete de apă în interior.
Înainte de preparare, spălați ușor legăturile cu apă rece sau agitațile într-un bol de apă până ce se sedimentează pământul. Tamponați la final cu un prosop de bucătărie.