Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Publicat pe 27.07.2010 la 18:32

Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.

Pastrarea fainii

Faina se depoziteaza intr-o incapere racoroasa, bine aerisita. In fiecare luna se cerne si se zvanta. La umiditate, faina devine ranceda; nici caldura nu-i prieste - devine amara si capata un miros neplacut. Faina care are un grad marit de umiditate da senzatia de rece atunci cand pui mana in ea.

Aceasta este prima pe care o vei folosi, altfel ea se va altera foarte repede. Faina pentru aluat se cerne in prealabil de cateva ori, apoi se plamadeste. Prin cernere, faina se imbogateste cu oxigen, ceea ce face aluatul sa devina pufos si rafinat. Ca sa nu faca viermi si gargarite, se va pune in ea cate un catel de usturoi.

Secretele... ciupercilor

Adauga in apa in care speli ciupercile doua linguri de zeama de lamaie; ciupercile se vor curata foarte usor, iar mancarea va avea un gust deosebit.

Daca le vei culege cu tot cu radacina, ciupercile nu vor mai creste a doua oara in locul respectiv. Taie piciorul ciupercii la un centimetru distanta fata de sol. Nu arunca piciorusele ciupercilor; pastreaza-le in congelator pentru a le folosi la prepararea sosurilor sau la spaghete.

Cimbrul - multiple foloase

Cimbrul este o planta aromatica de baza in bucatarie. Este folosit mai ales in mancarea de fasole, cea de linte, dar si la prepararea carnii de vanat. Cimbrul se pune in sosul pe care il vei adauga peste paste, peste fasole, mazare si pastai.

Da un gust special mancarurilor cu rosii, ceapa, castraveti, morcovi, vinete, ciuperci, asparagus, broccoli, ardei, cartofi, spanac, porumb, orez etc. Carnea de porc, de pui sau de miel capata un gust deosebit daca este condimentata cu cimbru, insotit de piper si sare. Frunze si tulpini intregi de cimbru se pun in borcanele in care gospodinele mureaza varza si castravetii.

citeste Revista Felicia

În articolul

Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x