3 trucuri pentru a găti cea mai bună friptură a vieții tale
Publicat pe 07.09.2014 la 17:09 Actualizat pe 07.09.2014 la 17:28
Cea mai gustoasă friptură pe care o vei mânca vreodată încalcă toate regulile de pregătire pe care le știai deja!
Cea mai gustoasă friptură pe care o vei mânca vreodată încalcă toate regulile de pregătire pe care le știai deja!
Potrivit autoarei de cărți de bucate și stilistului gastronomic Diana Yen trebuie să gătești friptura... înăuntru! Surprinzător, așa vei obține cea mai bună textură pentru că poți regla temperatura cu exactitate.
Când uleiul începe să scoată fum din tigaia de fontă, pui bucata de carne.
După ce se pătrunde pe ambele părți, adaugi o bucată de unt în tigaie. Pui și ierburi aromate ca rozmarin și cimbru, pentru mai multă savoare.
Căldura directă a unui grătar ar putea să-ți usuce friptura, în schimb friptura la tigaie poate fi băgată după ce se pătrunde și la cuptor. Aici, ai căldură egală.