Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

Publicat pe 19.07.2019 la 10:15 Actualizat pe 19.07.2019 la 10:19

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Ce poate fi mai răcoritor vara decât o înghețată de casă, proaspăt scoasă de la frigider?

Înghețata e desertul preferat al celor mici, dar poate fi transformat cu ușurință și într-un desert potrivit pentru o petrecere cu prietenii sau chiar pentru un garden party. Ciocolată, vanilie, lămâie, fructe de pădure - toate sortimentele sunt delicioase și ușor de preparat acasă (găsești o mulțime de rețete la o simplă căutare online), așa că de ce ai vrea să cumperi variantele cu aditivi alimentari disponibile în comerț, care stau și foarte mult timp în congelatoare, când poți să le pregătești acasă, din ingrediente sănătoase și alese chiar de tine?

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Asigură-te că înghețata e deja rece când o dai la congelator

Indiferent de rețeta pe care o urmezi, acesta e un truc ce te va ajuta să obții cel mai bun rezultat: baza înghețatei nu se dă la congelator decât în momentul în care se răcește. O bază rece nu numai că va ajuta compoziția să înghețe mult mai repede, dar va face ca și textura să fie mai cremoasă. În general, baza se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de a muta compoziția în congelator.

Adaugă puțin alcool pentru a obține o textură cremoasă

Dacă adaugi puțin alcool, înghețata va deveni mai moale și mai aerată, iar motivul pentru care se întâmplă asta e simplu: alcoolul nu îngheață în congelator. E bine, însă, să nu exagerezi cu cantitatea pe care o adaugi, mai ales dacă înghețata le e destinată celor mici. Pe lângă faptul că textura va fi mai cremoasă, alcoolul îi va da și o aromă aparte care îi va cuceri, cu siguranță, pe cei care o servesc. Poți alege (aproape) orice sortiment, de la rom, la coniac sau lichior de fructe.

Nu adăuga niciodată ouăle în laptele cald

În momentul în care adaugi ouăle în rețetă, sincronizarea e foarte importantă. Încearcă să nu pui ouăle în laptele cald pentru că mai degrabă vei obține ouă jumări. Ideal e să bați ouăle cu restul ingredientelor din rețetă, apoi să adaugi laptele treptat, cu o linguriță. Va trebui să amesteci totul foarte bine, cam până când amestecul ajunge undeva la aproximativ 80 de grade Celsius sau până când lichidul va începe să se lipească de spatele lingurii. Din acel moment încolo n-ar trebui să dureze mai mult de 5-10 minute până când totul va fi gata.

Folosește întotdeauna lapte

Înghețata făcută din lapte integral e mult mai sănătoasă decât cea făcută din smântână. Motivul e unul destul de simplu: laptele conține mai puține grăsimi și, în plus, permite încorporarea altor ingrediente și arome, care îi pot da compoziției un gust mult mai intens. Un alt truc ar fi ca, dacă optezi pentru înghețata cu fructe, să folosești fructe mai coapte decât cele pe care le-ai cumpăra în mod normal, pentru că astfel înghețata va deveni și mai aromată.

Vara e aici, iar acum că știi cum să prepari cea mai bună înghețată de casă nu îți mai rămâne decât să îi întrebi pe prietenii tăi ce sortiment ar prefera pentru următoarea ieșire la iarbă verde pe care o plănuiești. Poftă bună!

Foto: Shutterstock

În articolul

Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x