Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

Publicat pe 19.07.2019 la 10:15 Actualizat pe 19.07.2019 la 10:19

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Ce poate fi mai răcoritor vara decât o înghețată de casă, proaspăt scoasă de la frigider?

Înghețata e desertul preferat al celor mici, dar poate fi transformat cu ușurință și într-un desert potrivit pentru o petrecere cu prietenii sau chiar pentru un garden party. Ciocolată, vanilie, lămâie, fructe de pădure - toate sortimentele sunt delicioase și ușor de preparat acasă (găsești o mulțime de rețete la o simplă căutare online), așa că de ce ai vrea să cumperi variantele cu aditivi alimentari disponibile în comerț, care stau și foarte mult timp în congelatoare, când poți să le pregătești acasă, din ingrediente sănătoase și alese chiar de tine?

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Asigură-te că înghețata e deja rece când o dai la congelator

Indiferent de rețeta pe care o urmezi, acesta e un truc ce te va ajuta să obții cel mai bun rezultat: baza înghețatei nu se dă la congelator decât în momentul în care se răcește. O bază rece nu numai că va ajuta compoziția să înghețe mult mai repede, dar va face ca și textura să fie mai cremoasă. În general, baza se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de a muta compoziția în congelator.

Adaugă puțin alcool pentru a obține o textură cremoasă

Dacă adaugi puțin alcool, înghețata va deveni mai moale și mai aerată, iar motivul pentru care se întâmplă asta e simplu: alcoolul nu îngheață în congelator. E bine, însă, să nu exagerezi cu cantitatea pe care o adaugi, mai ales dacă înghețata le e destinată celor mici. Pe lângă faptul că textura va fi mai cremoasă, alcoolul îi va da și o aromă aparte care îi va cuceri, cu siguranță, pe cei care o servesc. Poți alege (aproape) orice sortiment, de la rom, la coniac sau lichior de fructe.

Nu adăuga niciodată ouăle în laptele cald

În momentul în care adaugi ouăle în rețetă, sincronizarea e foarte importantă. Încearcă să nu pui ouăle în laptele cald pentru că mai degrabă vei obține ouă jumări. Ideal e să bați ouăle cu restul ingredientelor din rețetă, apoi să adaugi laptele treptat, cu o linguriță. Va trebui să amesteci totul foarte bine, cam până când amestecul ajunge undeva la aproximativ 80 de grade Celsius sau până când lichidul va începe să se lipească de spatele lingurii. Din acel moment încolo n-ar trebui să dureze mai mult de 5-10 minute până când totul va fi gata.

Folosește întotdeauna lapte

Înghețata făcută din lapte integral e mult mai sănătoasă decât cea făcută din smântână. Motivul e unul destul de simplu: laptele conține mai puține grăsimi și, în plus, permite încorporarea altor ingrediente și arome, care îi pot da compoziției un gust mult mai intens. Un alt truc ar fi ca, dacă optezi pentru înghețata cu fructe, să folosești fructe mai coapte decât cele pe care le-ai cumpăra în mod normal, pentru că astfel înghețata va deveni și mai aromată.

Vara e aici, iar acum că știi cum să prepari cea mai bună înghețată de casă nu îți mai rămâne decât să îi întrebi pe prietenii tăi ce sortiment ar prefera pentru următoarea ieșire la iarbă verde pe care o plănuiești. Poftă bună!

Foto: Shutterstock

În articolul

Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 februarie 2025. Racii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cele mai frumoase mesaje de Dragobete 2025. Ce urări să trimiți persoanei iubite
a1.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș.Cine sunt foștii concurenți de la Mireasa care îl conduc pe ultimul drum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cele mai răbdătoare zodii. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Greşeala fatală care l-a costat toată averea pe un fost milionar român celebru: „De acolo a plecat”!
MediCOOL
Xantelasma: de ce apar puncte de grăsime pe pleoape și cum pot fi eliminate
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
DeParinti
Încercarea de a rămâne însărcinată te copleșește: iată cum poți gestiona situația
MediCOOL
Medic oncolog: E dovedit științific că micul dejun poate preveni cancerul de colon în rândul tinerilor
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x