Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă

Publicat pe 19.07.2019 la 10:15 Actualizat pe 19.07.2019 la 10:19

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Ce poate fi mai răcoritor vara decât o înghețată de casă, proaspăt scoasă de la frigider?

Înghețata e desertul preferat al celor mici, dar poate fi transformat cu ușurință și într-un desert potrivit pentru o petrecere cu prietenii sau chiar pentru un garden party. Ciocolată, vanilie, lămâie, fructe de pădure - toate sortimentele sunt delicioase și ușor de preparat acasă (găsești o mulțime de rețete la o simplă căutare online), așa că de ce ai vrea să cumperi variantele cu aditivi alimentari disponibile în comerț, care stau și foarte mult timp în congelatoare, când poți să le pregătești acasă, din ingrediente sănătoase și alese chiar de tine?

În cele ce urmează îți prezentăm câteva mici trucuri și sfaturi care să te ajute să obții cea mai bună înghețată de casă.

Asigură-te că înghețata e deja rece când o dai la congelator

Indiferent de rețeta pe care o urmezi, acesta e un truc ce te va ajuta să obții cel mai bun rezultat: baza înghețatei nu se dă la congelator decât în momentul în care se răcește. O bază rece nu numai că va ajuta compoziția să înghețe mult mai repede, dar va face ca și textura să fie mai cremoasă. În general, baza se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de a muta compoziția în congelator.

Adaugă puțin alcool pentru a obține o textură cremoasă

Dacă adaugi puțin alcool, înghețata va deveni mai moale și mai aerată, iar motivul pentru care se întâmplă asta e simplu: alcoolul nu îngheață în congelator. E bine, însă, să nu exagerezi cu cantitatea pe care o adaugi, mai ales dacă înghețata le e destinată celor mici. Pe lângă faptul că textura va fi mai cremoasă, alcoolul îi va da și o aromă aparte care îi va cuceri, cu siguranță, pe cei care o servesc. Poți alege (aproape) orice sortiment, de la rom, la coniac sau lichior de fructe.

Nu adăuga niciodată ouăle în laptele cald

În momentul în care adaugi ouăle în rețetă, sincronizarea e foarte importantă. Încearcă să nu pui ouăle în laptele cald pentru că mai degrabă vei obține ouă jumări. Ideal e să bați ouăle cu restul ingredientelor din rețetă, apoi să adaugi laptele treptat, cu o linguriță. Va trebui să amesteci totul foarte bine, cam până când amestecul ajunge undeva la aproximativ 80 de grade Celsius sau până când lichidul va începe să se lipească de spatele lingurii. Din acel moment încolo n-ar trebui să dureze mai mult de 5-10 minute până când totul va fi gata.

Folosește întotdeauna lapte

Înghețata făcută din lapte integral e mult mai sănătoasă decât cea făcută din smântână. Motivul e unul destul de simplu: laptele conține mai puține grăsimi și, în plus, permite încorporarea altor ingrediente și arome, care îi pot da compoziției un gust mult mai intens. Un alt truc ar fi ca, dacă optezi pentru înghețata cu fructe, să folosești fructe mai coapte decât cele pe care le-ai cumpăra în mod normal, pentru că astfel înghețata va deveni și mai aromată.

Vara e aici, iar acum că știi cum să prepari cea mai bună înghețată de casă nu îți mai rămâne decât să îi întrebi pe prietenii tăi ce sortiment ar prefera pentru următoarea ieșire la iarbă verde pe care o plănuiești. Poftă bună!

Foto: Shutterstock

În articolul Trucuri și sfaturi pentru a obține cea mai bună înghețată de casă:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2025. Vărsătorii fac un pas înainte. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2025. Vărsătorii fac un pas înainte. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
observatornews.ro
Criză de cliente pentru industria cu venituri de 30.000 de lei pe lună
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
a1.ro
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
HelloTaste.ro
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Catine
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
useit.ro
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
as.ro
Ce a ales să facă vedeta cu maşina de 50.000 de euro primită cadou de la Ion Ţiriac
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
MediCOOL
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
Cum s-a filmat Adrian Corduneanu, la câteva zile după ce s-a predat poliției: "Frățiorul meu..."
Spynews
Cum s-a filmat Adrian Corduneanu, la câteva zile după ce s-a predat poliției: "Frățiorul meu..."
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
DeParinti
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
MediCOOL
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
HelloTaste
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
close
x