Vânătă umplută cu sos bolognese – Vara italiană în farfurie
Publicat pe 16.04.2021 la 08:38 Actualizat pe 16.04.2021 la 12:47
Piețele sunt pline cu vinete și e timpul să profiți, pregătind rețete delicioase pentru tine și cei dragi. O rețetă simplă de vinete umplute te poate ajuta să uiți de grija pregătirilor pentru cină. Rețeta originală de sos bolognese se pregătește cu carne tocată și sos de roșii coapte, pasate. Dacă dorești să transformi rețeta în una vegană, poți folosi soia granulată și un mix de sos de roșii.
Vânătă umplută cu sos bolognese
Ingrediente
• 1 vânătă
• 50 g soia granule
• 1/2 ceapă roșie
• 2 bucăți de usturoi
• 2 lgt bulion
• 2 lg sos de roșii
• sare și piper ( după gust)
• 1 lgt ulei
Mod de preparare
Se taie vânăta în jumătate, se unge cu puțin ulei și se coace la o temperature medie de 180C pentru aproximativ 20 minute. Vânăta va trebui întoarsă în cuptor după 10 minute, pentru a se rumeni în mod egal pe ambele părți.
Cât se coace vânăta, poți prepara sosul bolognese. Fierbe granulele de soia conform instrucțiunilor. După fierbere, trece soia printr-un jet de apă rece. Călește ceapa într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, adaugă apoi granulele de soia, usturoiul și sosurile. Compoziția se lasă la foc mic pentru 5-6 minute. După ce s-au copt vinetele, adaugă această compoziție deasupra vinetelor și apoi lasă toul la cuptor pentru încă 10 minute. Vinetele umplute se pot servi calde, ornate cu pătrunjel.
Sursă: veglifestyle.ro
Citește și: Supă cremă de conopidă cu ardei copt – Deliciu rapid Chiftele grecești Kofta cu sos tzatziki