Vol au vent
Publicat pe 23.08.2012 la 12:26 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:46
Marţipan simplu:
1 sfert cană migdale măcinate
2 linguri zahăr
jumătate de ou (2 linguri)
esenţă de migdale
Aluatul:
Se foloseşte reţeta aluatului de patiserie pufos.
Din acesta se taie 4 cercuri, se înţeapă cu furculiţa.
Se taie încă 4 cercuri şi, cu o formă mai mică, se face o gaură în fiecare.
Se dă primul cerc cu ou, se lipeşte inelul.
În interior se pune o lingură din marţipan şi o jumătate de caisă pe fiecare.
Se dă totul cu ou şi se presară zahăr tos.
Se bagă la cuptor, la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame