CulTour 2022: Criss și Vlad ne arată de ce este important să fim buni cu noi înșine pentru a reuși să avem relații sănătoase

Publicat pe 17.02.2022 la 10:17 Actualizat pe 17.02.2022 la 18:24

În ediția de astăzi CulTour 2022, Criss și Vlad ne arată de ce este important să fim buni cu noi înșine pentru a reuși să fim buni cu cei din jurul nostru. Care este secretul.

Criss poartă o bluză cu mâneci lungi și zâmbește, iar Vlad stă în spatele ei și zâmbește

Criss și Vlad ne arată secretele fericirii într-o nouă ediție CulTour

Happy Channel

În fiecare ediție de joi, la CulTour, Criss și Vlad ne prezintă modalități simple dar inedite pentru a ne schimba viața în bine. De data aceasta, cu ocazia zilei actelor de bunătate, cei doi prezentatori carismatici i-au avut ca invitați pe cei mai pozitivi oameni din mediul online.

Alături de specialiști, Alexandra Gherman a vorbit despre ideea de bunătate. Cum anume putem fi buni cu noi înșine, înainte de a ne gândi la ceilalți.

Criss și Vlad ne arată de ce este important să fim buni cu noi înșine

Cristiana Trifu, psihoterapeut, a dezvăluit într-o discuție sinceră cu Alexandra Gherman, care este secretul actelor de bunătate în relație cu noi înșine. Aceasta a menționat că atunci când vrem să ne gândim la actele de bunătate pe care încercăm să le arătăm, trebuie în principal să ne îndreptăm atenția către „calitatea relațiilor” cu cei din jurul nostru.

Cristiana Trifu a menționat că atunci când suntem implicați în relații sănătoase, indifferent de natura lor, totul vine de la sine. “Creierul nostru este un organ social și eliberează dopamină când suntem în grupuri pozitive.”, a menționat aceasta.

De asemenea, specialistul a menționat că oamenii, în general, tind să fie buni cu cei din jurul lor, însă uită să se aprecieze pe sine atunci când este cazul. Comparația, stima de sine scăzută, calitatea relațiilor, sunt câteva ingrediente care pot fi distructive pentru creierul nostru atunci când încercă să ieșim dintr-o relație abuzivă, indiferent de natura acesteia.

“Tindem să fim mai severi cu noi înșine.”, a punctat Alexandra Gherman. Specialistul CulTour de astăzi a mărturisit că “ai sentimentul de împlinire că aduci un bine în viața celuilalt.”

Eli Neicuț, primul creator de conținut de fapte bune din România, a venit la CulTour 2022

Pentru a continua discuția faptelor bune îndreptate către ceilalți, dar mai ales către sine, Eli Neicuț a împărtășit câteva secrete din cariera sa de creator de conținut de fapte bune.

“Dacă nu a făcut nimeni asta, am zis să o fac eu. Niciodată nu este despre cauză, te duci pentru omul care povestește. Poate pentru povestea ta. Cea mai mare provocare este ca oamenii să includă în viața de zi cu zi, fapte bune.”, a spus Eli Neicuț.

Eli Neicuț a punctat faptul că românii trebuie ajutați atunci când vine vorba despre faptele bune, asta pentru că aceștia au o altă perspectivă asupra acestei idei. “Să le explici simplu, să le arăți rezultatele, să le explici cu ce îi ajută pe ei.”, a spus aceasta. Eli Neicuț este tânăra care și-a schimbat drumul profesional pornind de la o idee simplă.

Atunci când era mică, își dorea să ajute oamenii, indiferent de modalitatea în care se întâmpla acest lucru. După mult timp în care a lucrat în zona de IT și a putut să-și câștige banii pe propriile forțe, tânăra s-a reprofilat.

Pentru a reuși să obține fapte bune mărtunte în fiecare zi, trebuie să fim atenți la cei din jurul nostru și la dorințele acestora. Dacă există dorință, totul se poate realiza.

În articolul

CulTour 2022: Criss și Vlad ne arată de ce este important să fim buni cu noi înșine pentru a reuși să avem relații sănătoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Henry Cavill şi Natalie Viscuso vor deveni părinţi pentru prima oară. Cum a anunţat actorul că va avea un copil
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x