În câte feluri se poate prepara un sos pesto? Iată răspunsul
Publicat pe 28.11.2017 la 10:24 Actualizat pe 28.11.2017 la 13:54
Iata cateva retete de sos pesto.
Din seria curiozităților culinare, Cristina Ciobănașu vă prezintă istoria celebrului sos pesto și în câte feluri se poate prepara acesta.
”Astăzi am să vă vorbesc despre sosul pesto, un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă, seminţe de pin şi ulei de măsline. Cea mai cunoscută dintre reţete recomandă folosirea busuiocului genovez, o plantă originară din nordul Africii şi Asia tropicală, mai exact din India”, spune Criss.
Prima reţetă de Pesto datează din vremea romanilor, când brânza tare se consuma cu busuioc. Forma de bază de Pesto a devenit, în timp, sosul fin amestecat cu frunze de busuioc, uneori cu pătrunjel, usturoi pisat şi seminţe de pin prăjite. Există şi o reţetă de “pesto roşu" cunoscut ca Pesto Rossi.
Cum se prepară acesta aflați din clipul de mai jos.