7 destinatii de vacanta pentru o toamna de neuitat

Publicat pe 10.09.2012 la 16:23 Actualizat pe 10.09.2012 la 16:45

Pentru ca cele mai multe businessuri nu pot lua pauza vara , iar unii dintre oamenii de afaceri nu se pot desprinde de treburile de la birou nici macar atunci, cand marile orase par goale, exista unele destinatii care se dezvaluie in toata splendoarea lor mai ales toamna. De aceea, multi dintre cei pentru care vacanta nu este sinonima cu sezonul estival pot alege sa le viziteze tocmai in aceasta perioada.

Cu toate ca pentru multi toamna echivaleaza cu sfarsitul concediului, de la batranul continent si pana la indepartata Asie, exista locuri ale caror frumuseti sunt scoase cel mai bine in evidenta odata cu sosirea acestui anotimp. Fie ca sunt la malul unei mari sau locuri cu incarcaturi istorice impresionante, fie ca reprezinta numai o distractie de cateva zile sau o incursiune intr-o tara anume, aceste destinatii ies din tiparele vacantelor clasice si, de aceea, unele dintre ele nu sunt pentru orice buzunar, insa promit sa aduca o toamna de neuitat.

STATELE UNITE

Daca Statuia Libertatii este indiscutabil simbolul SUA, atunci New-York-ul nu ar trebui sa lipseasca de pe lista oraselor care trebuie vizitate intr-un periplu american, mai ales ca toamna vremea este tocmai buna pentru plimbari, iar numarul turistilor nu mai este la fel de mare ca in sezonul estival. Ideal este acest anotimp și pentru Coasta de Vest, mai precis San Francisco, Los Angeles sau Las Vegas. Pretului unui astfel de circuit porneste de la 2.400 de euro. Trebuie stiut insa si ca exista optiunea unui tur mai mare al SUA, care cuprinde atat Coasta de Vest cat si Coasta de Est. Pentru acesta este nevoie insa de o luna de zile disponibila si de cel putin 4.800 de euro, contravaloarea deplasarii peste Ocean.

MÜNCHEN / GERMANIA

Destinatiile europene nu pot fi ignorate nici toamna, mai ales ca, la instalarea acestui anotimp, de numele orasului german München se leaga indiscutabil, de aproape doua secole, Oktoberfest, festivalul traditional al berii, celebru in intreaga lume . Temperaturile sunt mai mult decat generoase pentru a putea savura pretioasa bautura in aer liber, mai cu seama ca festivalul dureaza de la mijlocul lunii septembrie pana in octombrie. In fiecare an, peste cinci milioane de persoane aleg sa vina la acest festival unde se consuma aproximativ sapte milioane de litri de bere la fiecare editie. Daca o astfel de vacanta populara va atrage, nu trebuie sa bagati adanc mana in buzunar, pretul sejurului pornind de la 500 de euro.

IORDANIA

Cu toate ca temperaturile medii ating vara 36 de grade Celsius, anotimpurile cele mai placute pentru o vizita pe tarmul Marii Rosii sunt toamna si primavara. De la rosul marii cu acelasi nume, la albul Ammanului, fara a neglija si auriul desertului, paleta de culori iordaniana pare foarte generoasa cu acest taram al nuanțelor. Sarmul de neuitat al Iordaniei este generat nu numai de comorile naturale, unice si surprinzatoare, dar si de un amestec de influente culturale si de ospitalitatea de neegalat a locuitorilor. In plus , pe teritoriul acestui stat sunt multe locuri sfinte, precum Muntele Nebo, Mukawir sau Anjara, unde vin pelerini din intreaga lume . Pentru cei care vor numai relaxare si rasfaț, pot opta pentru spa-urile din statiunea balneara din Aqaba, la Marea Rosie, sau pentru cele de la Marea Moarta. Un circuit in Iordania de aproape o saptamana porneste de la 1.100, cu zborul si taxele incluse.

IRAN

Chiar daca la prima vedere nu este tocmai destinatia la care s-ar gandi multa lume , mai cu seama daca tinem cont de evolutia scenei politice internationale, Iranul ascunde totusi o istorie milenara bine conservata, iar cei care au curiozitatea sa o descopere pot alege sa mearga toamna, cand temperaturile sunt mai blande. O calatorie in aceasta tara este o intoarcere in timp, intr-unul dintre cele mai mari imperii ale lumii, cel persan. Astfel ca locuri precum Teheran, dar si Ispahan, Shiraz, capitala regiunii Fars, care a dat si numele limbii vorbite in Iran – farsi – sau Persepolis sunt cateva dintre locurile care nu ar trebui ocolite. Pentru un circuit de doua saptamani pe teritoriul fostului Imperiu Persan este nevoie de cel putin 1.700 de euro, in care sunt incluse transportul, cazarea, taxa de viza si deplasarile interne.

Citeste restul articolului pe Income Magazine!

sursa foto: hepta.ro

În articolul

7 destinatii de vacanta pentru o toamna de neuitat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ion Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x