90.000 de turisti asteptati la Betleem de Craciun

Publicat pe 17.12.2010 la 09:29

Betleem este un oras mic, situat la 10 kilometri de Ierusalim si este cunoscut ca locul unde s-ar fi nascut Iisus Hristos. Este lesne de inteles de ce Craciunul constituie un eveniment major, sarbatorit intr-un mod cu totul deosebit. De aceea poate nici nu este surprinzator faptul ca numarul turistilor estimati de ministerul de turism israelian este de 90.000 numai pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Totusi sarbatoarea in sine nu are loc intr-o zi anume, deoarece Betleem este orasul ce cunoaste o incredibila varietate religioasa - catolici, protestanti, Greco-ortodocsi, etiopieni, armeni si asa mai departe.

In timp ce de exemplu romano-catolicii si protestantii au Craciunul pe 25 decembrie, grecii, sirienii si alti crestini ortodocsi il sarbatoresc pe 6 ianuarie. Pentru crestinii armeni, ziua Nasterii Pruncului are loc pe 18 ianuarie. De aceea, acest loc unic cunoaste o celebrare prelungita a Craciunului.

In general, traditiile sunt similare celor pastrate in Europa sau America de Nord. Incepand cu 26 decembrie, orasul este decorat cu steaguri si lumini, iar o piata speciala este deschisa pentru localnici, dar mai ales pentru turisti. Piese de Craciun sunt jucate pentru copii si adulti, iar scena Nativitatii este expusa atat in oras, cat si casele oamenilor. Mai mult, acestia isi picteaza o cruce pe usa.

In Ajunul Craciunului, o slujba religioasa are loc in orasul lui Iisus si se desfasoara ca un adevarat spectacol. Sunt reconstituite scene biblice, cu actori costumati ce trec pe strazile orasului calare pe cai.

Datorita numarului ridicat de turisti care sunt asteptati sa ajunga in orasul sfant prin aeroportul international Ben-Gurion, ministrul turismului promite sa ofere transpot gratuit celor care ajung cu avionul la Ierusalim, urmand sa fie transportati la Betleem.

Autobuzele vor pleca din ora in ora de la manastirea Elias si ii vor duce pe turisti la Biserica Nativitatii, urmand sa se intoarca la fiecare jumatate de ora, incepand cu 24 decembrie, pana pe 25 decembrie.

De altfel, pana la sfarsitul anului 2010 se estimeaza ca un numar de 2.4 milioane turisti crestini vor fi vizitat Israelul, de doua ori mai multi decat in 2009.

Urmareste si a1.ro

Foto: sacred-destinations.com

În articolul

90.000 de turisti asteptati la Betleem de Craciun

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x