Adoptarea unui animal de casa: cum stii ca este o alegere buna?

Publicat pe 01.09.2011 la 11:38

Nu este nicio indoiala ca animalele de companie ne ofera multa fericire si dragoste, iar bucuriile pe care le aduc in viata noastra sunt nemasurate. Este de asemenea important sa ne amintim si ca beneficiile relatiei om-animal sunt de reciprocitate.

Noi le asiguram o viata mai singura, companie si le oferim multa atentie, iar ele ne aduc un zambet pe buze prin prezenta lor calda, ne ofera afectiune si loialitate. A avea un animal de casa inseamna insa si foarte multe responsabilitati, iar multe dintre ele sunt zilnice. Cand ne gandim la un animal de casa, un lucru important ar trebui sa fie nu cat de minunat ar fi daca am avea un animal de casa, dar daca suntem sau nu pregatiti pentru a-l avea.

Stilul de viata personal sau cel al intregii familii trebuie luat in calcul atunci cand ne gandim sa aducem un prieten necuvantator in casa. Avem timp suficient pentru a-i asigura tot confortul? Cainii de exemplu trebuie plimbati de cel putin doua sau trei ori pe zi. Litierele pisicilor trebuie mentinute si trebuie sa li se asigure apa si mancare.

Capacitatea de a oferi atentia necesara unui animal intr-un mod constant este un lucru vital. Foarte important este pentru cei care stiu ca au o viata ce presupune calatorii sau mutari frecvente sa ia in considerare faptul ca acest lucru se ingreuneaza considerabil cand in viata lor exista si un animal.

A avea un animal de casa este si costisitor, iar vizitele regulate la veterinar sunt necesare. Trebuie sa iei in calcul banii pe care ii vei cheltui pe vaccinuri, medicamente si chiar sterilizare sau alte operatii de care ar putea fi nevoie.

Nu sunt la fel ca orice membru al familiei, dar fac parte din familia noastra de indata ce ii aducem in casa si merita sa li se asigure conditii bune de viata, iar toti membrii unei familii ar trebui sa fie de acord cu luarea deciziei de adoptie, pentru ca este important ca fiecare sa fie dispus sa aiba grija de el, pentru ca se vor ivi si momente neprevazute.

In acelasi timp, trebuie luat in considerare si faptul ca cineva poate suferi de anumite alergii si nu este corect ca un membru al familiei care nu suporta parul de exemplu, sa fie obligat sa locuiasca in aceeasi casa cu o pisica sau caine.

Citeste si a1.ro!

Foto: activerain.com

În articolul

Adoptarea unui animal de casa: cum stii ca este o alegere buna?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x