Bauhinia, planta care infloreste in fiecare zi

Publicat pe 23.08.2010 la 09:46

Plantele care apartin genului Bauhinia sunt originare din zonele tropicale si sunt deosebit de apreciate atat pentru florile spectaculoase, asemanatoare orhideelor, cat si pentru frunzele bilobate. Una dintre speciile de Bauhinia care s-a adaptat foarte bine climei noastre este Bauhinia grandiflora, care provine din Argentina.

Frunzele de Bauhinia grandiflora au forma caracteristica si o culoare verde-galbui, cu nervuri vizibile. Florile apar in tot cursul verii, din iulie pana in septembrie; se deschid dimineata devreme si se ofilesc dupa-amiaza, iar seara petalele cad.

A doua zi dimineata, in varfurile acelorasi ramuri apar flori noi. Florile au cate cinci petale, de regula una dintre ele fiind mai mare decat celelalte si de alta culoare. Florile pot avea o multitudine de nuante de alb, roz, rosu, purpuriu sau cu petalele pestrite.

Cum se ingrijeste

Bauhinia grandiflora are nevoie de asigurarea unor conditii optime, pentru a favoriza inflorirea abundenta si de durata, ceea ce o face sa fie o destul de dificil de cultivat. Fiind o planta masiva, putand ajunge si pana la 6 metri inaltime, daca este lasata sa creasca, Bauhinia grandiflora are nevoie de un ghiveci mare, in care pamantul trebuie sa fie bine drenat, dar si imbogatit cu subtante nutritive naturale. Se recomanda mutarea anuala intr-un ghiveci mai mare, pentru a permite radacinilor sa se dezvolte, sustinand o planta din ce in ce mai viguroasa.

In functie de anotimp si perioade de dezvoltare, planta are cerinte specifice. Astfel, iarna, cand frunzele cad si este in repaus, se uda rar si cu putina apa, pentru a-i lasa timp sa se refaca dupa inflorirea precedenta. Vara, cand planta este in apogeul dezvoltarii, se uda regulat, cu apa din abundenta, avand grija ca aceasta sa nu balteasca in jurul tulpinii si al radacinii.

Pentru a-i limita cresterea si a-i da o forma coroanei, Bauhinia grandiflora se tunde drastic la inceputul primaverii.
In timpul verii, poapte fi expusa in plin soare pe balcoane si terase, tolerand foarte bine chiar si caldurile mari. Iarna insa este bine sa nu fie expusa la temperaturi sub 6ºC.

Cum se inmulteste

Bauhinia grandiflora se inmulteste prin seminte si butasi, dar ambele proceduri sunt greoaie, presupun multa atentie si mentinerea temperaturii si umiditatii constante pe durate de peste patru luni, factorul de succes in ambele cazuri nefiind mai mare de 20%. Semintele se lasa la uscat cinci luni de la momentul aparitiei lor, se tin in apa 24 de ore, apoi sunt plantate in ghivece, acoperite cu un strat subtire de pamant. Temperatura trebuie sa fie constanta, intre 24 si 29ºC. Seminsele vor germina in aproximativ 40 de zile.


Foto: www.hansens-hikes.com

În articolul

Bauhinia, planta care infloreste in fiecare zi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x