Berlin, orasul petrecerii in aer liber

Publicat pe 24.09.2010 la 12:27 Actualizat pe 24.09.2010 la 12:47

Berlinul este o imbinare perfecta a istoriei, arhitecturii, culturii, petrecerii timpului in aer liber, shoppingului si distractiei, fiind o destinatie ideala de vacanţa, indiferent de anotimp.

Germanii au reusit sa-si transforme capitala intr-un oras fermecator impanzit cu muzee, magazine, monumente, baruri si cluburi. Peste 60% din oras e dominat de parcuri, rauri si poduri.

Pentru a va optimiza vacanta, inainte de plecare merita sa faceti un tur virtual al orasului oferit de biroul de turism pe www.visitberlin.de. Acolo gasiti informatii despre ce nu trebuie sa ratati cand sunteti in Berlin.

Achizitionarea "Berlin wellcome card" va asigura accesul la toate mijloacele de transport public, dar si reduceri de pana la 25% la muzee, restaurante sau magazinele partenere. Cardul de transport este insotit de un ghid turistic detaliat cu poze si o harta a orasului.

In Berlin puteti ajunge cu masina personala, trenul sau direct cu avionul. Compania low-cost Germanwings are zboruri in fiecare zi (mai putin luni) din Bucuresti spre Berlin, iar in functie de rezervare, pretul biletului porneste de la 39 de euro. Se aterizeaza pe aeroportul Schönefeld, de unde se ajunge in oras foarte usor cu trenul.

Daca francezii au turnul Eiffel, germanii au marea Poarta Brandenburg, scena Revolutiei din 1989, cand a fost deschisa ca simbol al noului oras unit.

Poarta a fost folosita pentru cemonii triumfale de Napoleon, Hitler, iar in zilele noastre a ajuns simbolul Germaniei noi si un monument impresionant al unitatii si al pacii. Checkpoint Charlie este locul oficial prin care se facea trecerea dintr-o parte a Berlinului divizat in cealalta, in timpul Razboiului Rece.

Astazi a ramas una dintre principalele atractii, cu o expozitie in aer liber despre incercarile de traversare si importanta punctului in timpul Razboiului. East Side Gallery este ultima ramasita a Zidului din Berlin. Cu o lungime de 1,3 km, zidul este acoperit de imagini si desene cat se poate de expresive. Holocaustul are dedicat un impresionant monument labirint.

Galeria de pictura din Potsdamer Platz ofera cea mai mare colectie de opere semnate Rembrandt din lume. "Reichstag", simbolul puterii parlamentare democratice, a fost reconstruit in urma Razboiului, cu o anexa din sticla de unde se poate vedea panorama orasului.

Palatul Charlottenburg, una dintre cele mai opulente cladiri din Berlin, e renumit pentru gradinile sale, dar si pentru muzee, expozitii si galerii.

Berlinul se impune si ca un oras al modei. Daca vreti sa ii intalniti pe cei mai cunoscuti designeri si high-end fashion, trebuie neaparat sa treceti pragul boutique-urilor din zona Charlottenburg. Suveniruri pentru acasa puteti lua din zona Kurfürstendamm, unde aveti la dispozitie peste 100 de magazine, cafenele si restaurante.

O seara incantatoare puteti petrece la Friedrichstadt Palast, unde are loc un impresionant spectacol de balet, patinaj, acrobatie si muzica live. Deja peste 400.000 de spectatori au urmarit spectacolul "Qi", unde 32 de balerine cu cele mai lungi picioare danseaza in acelasi timp pe scena.

Friedrichstadt ofera un spectacol grandios in care decorurile se schimba rapid si includ printre altele un patinoar mobil de 220 mp, un urias bazin de inot si un candelabru lucrat manual cu 55.000 de cristale. Petrecerea poate continua la cluburile berlineze deschise pana dimineata devreme.

Cazare in lumea filmelor

Posibilitatie de cazare in Berlin sunt numeroase si pentru toate buzunarele: de la marile lanturi hoteliere pana la hosteluri si apartamente de inchiriat pentru cateva zeci de euro.

Un loc aparte este Hollywood Media Hotel, un adevarat templu dedicat pasionatilor de filme. Cele 182 de camere sunt dedicate actorilor, regizorilor si divelor din lumea filmelor.

La alegere puteti sta in camera Charlie Chaplin, Stan si Bran, Marylin Monroe sau Marlon Brando, ca sa enumeram doar cateva dintre starurile ale caror imagini sunt pictate pe peretii din camere. Holul hotelului, barul, restaurantele sunt decorate cu fotografii si afise originale adunate intr-o impresionanta istorie a cinematografiei.

De altfel, proprietarul hotelului este Artur Brauner, un renumit producator de filme. In anii '50-'60, Brauner a produs peste 250 filme in Berlin.

Citeste si Jurnalul National
Foto: www.germanistik.uni-freiburg.de
www.hotelsberlin.us

În articolul

Berlin, orasul petrecerii in aer liber

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x