Bucura-te de Italia ca un localnic!
Publicat pe 05.05.2011 la 15:40 Actualizat pe 05.05.2011 la 15:42
Belpaese (Tara Frumoasa) este un spatiu magic, in care aduna toate placerile lumii. De la arta la mancare, de la peisaje mirifice la magazine excentrice de moda - Italia le are pe toatea.
Este tara care ne-a adus curentul Slow Food, atat de devotat produselor proaspete si preparatelor traditionale.
Italia are probabil cea mai populara bucatarie la nivel global - pizza a intrat in meniurile restaurantelor din toate colturile lumii, pastele sunt mai simplu de facut chiar si decat o supa la plic, iar bruschettele delicioase ne insotesc orice masa pe fuga.
Merita astfel sa te avanti intr-o aventura culinara italiana. Vei afla mai mult decat ai reusit sa prinzi pana acum doar cu coada ochiului, iar traseul tau poate fi fascinant: Napoli pentru pizza traditionala, chiar acolo inventata, Toscana pentru Chianti, Parma pentru sunca, Roma pentru saltimbocca si coda alla vaccinara (coada de bou), Venetia pentru risotto, Florenta pentru inghetata, Abruzzo pentru ardeii diavoletti, Sicilia pentru caponata, Milano pentru osso bucco, Puglia pentru cele mai delicate paste orecchiette.
Ghidul Good Food In Italia
Cazare
Pentru hoteluri consulta booking.com si tripadvisor.com, iar pentru apartamente - cauta pe apartmentsapart.com.
Mancare
In Italia, o masa traditionala incepe cu antipasto (fie ca sunt felii de prosciutto, bresaola sau pancetta sau bruschette cu rosii, ciuperci, vinete sau masline), continua cu primo (de obicei paste, risotto sau supa), secondo (carne sau peste) si contorno (garnitura).
Desigur, putini mai respecta un obicei atat de „consistent", dar dupa masa nu uita sa incerci un espresso sau un limoncello (lichior digestiv din lamai de Sorrento).
Transport
Cel mai simplu e sa iei avionul. Din Romania spre Italia zboara Wizz Air, Carpatair, Blue Air, Easy Jet, Rynair, Alitalia, Tarom.
Cu trenul din Bucuresti si pana la Roma faci in jur de 36 de ore si trebuie sa schimbi garile in Viena. Pretul unui bilet dus-intors, la cuseta, e in jur de 1.000 de lei.
Nu rata
La Pescheria - Plimba-te prin piata de peste din Catania, Sicilia si lasa-te fascinat de pescarii ce-si lauda navodul zilei in gura mare. Orice iubitor de peste si fructe de mare se va simti aici ca in rai. Ce-i drept - unul zgomotos.
Chianti - Odata ajuns la Florenta, nu ezita sa faci o plimbare pana pe dealurile pline de vita-de-vie din apropiere. La Chianti rasfata-te cu degustari de vinuri, sub soarele dulce toscan, apoi intoarce-te in oras si incearca o cina la L'Osteria di Giovanni.
Torino - Daca esti coffee/chocoholic, trebuie sa iei in considerare petrecerea unui weekend la Torino. Chiar daca nu sunt la fel de celebre ca cele din Franta sau Belgia, ciocolateriile si cafenelele de aici sunt unele dintre cele mai bune din Europa. Ai putea petrece cu usurinta o zi
intreaga savurand cacao si cafea in aceste locuri cu interioare vintage.
Decodeaza meniul:
CACCIUCCO - tocana de peste si fructe de mare
CANTUCCINI - biscuiti tari, copti de doua ori
FETTUCINE ALFREDO - paste cu parmezan si unt
GELATO - inghetata
MINESTRONE - supa cu legume
RISTRETTO - shot de espresso
SALSICCIA - carnat
Bucura-te de savoarea Italiei si acasa, cu o reteta usoara de cannelloni, care pot fi pastrati in congelator pentru o cina rapida.
Citeste si Good Food Romania!