Bucura-te de Italia ca un localnic!

Publicat pe 05.05.2011 la 15:40 Actualizat pe 05.05.2011 la 15:42

Belpaese (Tara Frumoasa) este un spatiu magic, in care aduna toate placerile lumii. De la arta la mancare, de la peisaje mirifice la magazine excentrice de moda - Italia le are pe toatea.

Este tara care ne-a adus curentul Slow Food, atat de devotat produselor proaspete si preparatelor traditionale.


Italia are probabil cea mai populara bucatarie la nivel global - pizza a intrat in meniurile restaurantelor din toate colturile lumii, pastele sunt mai simplu de facut chiar si decat o supa la plic, iar bruschettele delicioase ne insotesc orice masa pe fuga.


Merita astfel sa te avanti intr-o aventura culinara italiana. Vei afla mai mult decat ai reusit sa prinzi pana acum doar cu coada ochiului, iar traseul tau poate fi fascinant: Napoli pentru pizza traditionala, chiar acolo inventata, Toscana pentru Chianti, Parma pentru sunca, Roma pentru saltimbocca si coda alla vaccinara (coada de bou), Venetia pentru risotto, Florenta pentru inghetata, Abruzzo pentru ardeii diavoletti, Sicilia pentru caponata, Milano pentru osso bucco, Puglia pentru cele mai delicate paste orecchiette.


Ghidul Good Food In Italia


Cazare

Pentru hoteluri consulta booking.com si tripadvisor.com, iar pentru apartamente - cauta pe apartmentsapart.com.


Mancare

In Italia, o masa traditionala incepe cu antipasto (fie ca sunt felii de prosciutto, bresaola sau pancetta sau bruschette cu rosii, ciuperci, vinete sau masline), continua cu primo (de obicei paste, risotto sau supa), secondo (carne sau peste) si contorno (garnitura).


Desigur, putini mai respecta un obicei atat de „consistent", dar dupa masa nu uita sa incerci un espresso sau un limoncello (lichior digestiv din lamai de Sorrento).


Transport

Cel mai simplu e sa iei avionul. Din Romania spre Italia zboara Wizz Air, Carpatair, Blue Air, Easy Jet, Rynair, Alitalia, Tarom.
Cu trenul din Bucuresti si pana la Roma faci in jur de 36 de ore si trebuie sa schimbi garile in Viena. Pretul unui bilet dus-intors, la cuseta, e in jur de 1.000 de lei.


Nu rata


La Pescheria - Plimba-te prin piata de peste din Catania, Sicilia si lasa-te fascinat de pescarii ce-si lauda navodul zilei in gura mare. Orice iubitor de peste si fructe de mare se va simti aici ca in rai. Ce-i drept - unul zgomotos.


Chianti - Odata ajuns la Florenta, nu ezita sa faci o plimbare pana pe dealurile pline de vita-de-vie din apropiere. La Chianti rasfata-te cu degustari de vinuri, sub soarele dulce toscan, apoi intoarce-te in oras si incearca o cina la L'Osteria di Giovanni.


Torino - Daca esti coffee/chocoholic, trebuie sa iei in considerare petrecerea unui weekend la Torino. Chiar daca nu sunt la fel de celebre ca cele din Franta sau Belgia, ciocolateriile si cafenelele de aici sunt unele dintre cele mai bune din Europa. Ai putea petrece cu usurinta o zi
intreaga savurand cacao si cafea in aceste locuri cu interioare vintage.


Decodeaza meniul:


CACCIUCCO - tocana de peste si fructe de mare

CANTUCCINI - biscuiti tari, copti de doua ori

FETTUCINE ALFREDO - paste cu parmezan si unt

GELATO - inghetata

MINESTRONE - supa cu legume

RISTRETTO - shot de espresso

SALSICCIA - carnat


Bucura-te de savoarea Italiei si acasa, cu o reteta usoara de cannelloni, care pot fi pastrati in congelator pentru o cina rapida.


Citeste si Good Food Romania!

În articolul Bucura-te de Italia ca un localnic!:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 noiembrie 2025. Gemenii comunică deschis. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 noiembrie 2025. Gemenii comunică deschis. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
observatornews.ro
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
a1.ro
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
HelloTaste.ro
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Catine
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
useit.ro
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
as.ro
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
MediCOOL
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider! Ce spune 'regele patiseriei britanice'
Spynews
Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider! Ce spune 'regele patiseriei britanice'
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
DeParinti
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
MediCOOL
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Suc de sfeclă roșie. Rețeta elixirului rubiniu al vitalității
HelloTaste
Suc de sfeclă roșie. Rețeta elixirului rubiniu al vitalității
close
x