Care este rasa cainilor maidanezi?

Publicat pe 28.05.2011 la 13:51 Actualizat pe 28.05.2011 la 13:58

Am putea sa-i numim "maidanezi" sau comunitari, de rasa comuna sau corcituri sau... cine mai stie cum. Totusi, din punct de vedere medical, ar trebui sa-i numim metisi, cu toate ca este incompleta titulatura atat timp cat nu avem si un istoric al parintilor.

Pana la urma sunt tot caini, veseli si dornici de atentia stapanului, poate fara un pedigree de pus in rama, parinti vedete pe Internet ori premii castigate, ci poate doar cu o inima castigata pentru el si pentru totdeauna - cea a stapanului.

Devine grea misiunea noastra din momentul in care dorim sa gasim niste caractere ale acestei "rase". Totusi, ce-am putea spune? Se poate afirma ca avem de-a face cu un grup ce reuneste indivizi ai caror parinti nu sunt din aceeasi rasa, nu au fost selectionati prin metode stiintifice si, ca urmare, formeaza un grup heterogen in care regasim numeroase dimensiuni, culori, caractere morfofiziologice. De aceea nu exista un standard, nu exista o definitie.

Ce se mai poate spune? Din punct de vedere genetic, prezinta o diversitate uluitoare, care ar putea fi si secretul pentru o incidenta mai mica a bolilor transmise genetic, a susceptibilitatilor de rasa si a longevitatii. Nu exista insa nicio diferenta in ce priveste bolile infeciioase sau parazitare ce pot afecta orice caine, indiferent de rasa.

In ce priveste inteligenta, nu exista o indicatie clara cum ca aceste animale ar fi mai inteligente decat rasele pure. Avand in vedere heterogenitatea grupului, atat cei foarte inteligenti, cat si cei mai incapatanti sau greu de dresat se regasesc in acest grup.

Foto: dog-directory.blogspot.com

În articolul

Care este rasa cainilor maidanezi?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Prinţesa mea nu mai e. El face puşcărie, dar fata mea putrezeşte în mormânt". Mama Monicăi, sfăşiată de durere: tânăra de 17 ani nu purta centura
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
as.ro
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin care trece omul de afaceri
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Incendiu puternic în Mehedinți. Depozitul unei fabrici a fost cuprins de flăcări
DeParinti
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x