Casele viitorului, spatii sanatoase si eco

Publicat pe 16.09.2010 la 14:05 Actualizat pe 16.09.2010 la 14:37

Confort, relaxare, un mediu de viata sanatos si costuri de intretinere reduse sunt o parte din criteriile pe baza carora ne alegem locuintele.

De curand a fost infiintata o asociatie care isi propune sa promoveze si sa sustina conceptul de Casa Activa. Aceasta implica atat crearea unui mediu sanatos la interior care sa ofere locatarilor maximum de confort si un design contemporan, cat si eficienta din punct de vedere energetic si mai departe financiar.

O alta caracteristica a Casei Active o reprezinta impactul pozitiv pe care aceasta il are asupra mediului inconjurator. Initiativa infiintarii acestei aliante apartine grupului VKR, detinatorul marcii Velux, al carui scop este sa dezvolte o serie de companii cu ajutorul carora sa ofere oamenilor un mediu mai bun si un aer mai curat.

Grupul VKR a decis sa realizeze aceasta viziune prin initierea si finantarea unui proiect de anvergura, in care trei companii din cadrul grupului: Velux, Velfac si Sonnenkraft vor construi un total de 8 case active in 5 tari europene in perioada 2009-2011, urmand ca pe durata utilizarii sa fie monitorizate.

Sanatate si confort

Alianta pentru Case Active (AHA) este o asocitatie internationala din care face parte si Romania si care isi propune sa elaboreze o platforma internationala si o retea de utilizatori care sa ofere in mod continuu interpretari noi si eficiente ale conceptului de casa.

Primele rezultate ale activitatii Aliantei sunt estimate a fi la inceputul anului 2012 drept care mai multe companii, organizatii, universitati si institute, vor lucra impreuna pentru a stopa schimbarile climatice cauzate de actiunile oamenilor precum si efectele pe care acestea le-au avut pana in prezent asupra mediului. O alta problema pentru care Alianta isi propune sa gaseasca o solutie sunt emisiile de dioxid de carbon.

Casa Verde, programul initiat de Ministerul Mediului si prezentat in numarul trecut al revistei Jurnalul Casei, reprezinta un tip de proiecte sustinute si promovate de Alianta pentru Case Active.

Citeste si Jurnalul National
Foto: www.jurnalul.ro, www.rearch.umn.edu

În articolul

Casele viitorului, spatii sanatoase si eco

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x