Ce tigai sa alegi pentru a gati mai sanatos

Publicat pe 26.10.2010 la 20:33

Nivelul scaut al calitatii vietii este una dintre temele pe care se trag cele mai multe semnale de alarma si nu fara rezultate. Saptamana tecuta, in cadrul unei conferinte de presa, Tefal a prezentat efectele nocive pe care le pot avea asupra sanatatii anumiti compusi utlizati la fabricarea tigailor si a unora dintre electrocasnice, precum si modalitatile de evitare a acestora fara a afecta calitatea produsului.

SANATATE SI UN MEDIU MAI CURAT

Majoritatea articolelor de menaj cu suprafata non - adeziva au in componenta lor cadmiu, plumb si acid perfluorooctanoic (PFOA), substante nocive folosite si pentru cuptoarele cu microunde, anumite textile, covoare rezistente la patare sau, ambalaje de pizza care un absorb grasimea.

Pentru a gati sanatos si pentru a pastra cat mai mult din valoarea biologica a ingredientelor trebuie sa folosim instrumente de gatit potrivite si performante, compatibile cu alimentele. Vasele de buna calitate permit prepararea hranei fara folosirea grasimilor ¬ de exemplu, cele din Teflon fara PFOA, deoarece acestea incalzesc rapid, repartizand caldura pe toata suprafata de gatire", declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Solutia la aceasta problema de numeste politetrafluoretilena (PTFE), un polimer care nu reactioneaza la temperaturi ridicate si nici in contact cu mancarea si nu prezinta riscuri de intoxicare nici macar daca este ingerat. Siguranta acestui compus este demonstrata si de utilizarea in productia de stimulatoare cardiace si a tuburilor care inlocuiesc arterele.

Firma organizatoare a evenimentului, produce tigai care un au in compozitia lor cadmiu, plumb sau PFOA si care sunt rezistente, non - aderente cu baza ceramico-minerala dura si exterior din email. Nu lipseste nici indicatorul de temperatura Thermo-Spot care indica momentul in care este atinsa temperatura necesara pentru a gati.

Productia acestui tip de tigai un este benefica doar sanatatii umane ci si mediului. Cantitatile de apa si de energie necesare in procesul de productie sunt diminuate, iar rezidurile periculoase rezultate sunt incinarate in dispozitive speciale. Gazele emise sunt captate, iar apa utilizata in fabrici este tratata in statii biologice de purificare.

CAMPANIA 1 TIGAIE = 1 ZI DE HRANA

Tefal s-a alaturat programului UNICEF prin care se incearca reducerea malnutritiei in in randul copiilor din Madagascar unde „53% din copiii sub 5 ani prezinta intarzieri in crestere cauzate de malnutritie cronica, iar 42% din copiii sub 5 ani au o greutate sub media varstei lor. Prin prgramul „1 Tigaie = 1 Zi de hrana, 4.2 lei din pretul produsului sunt donati catre UNICEF, bani care reprezinta hrana necesara pentru o zi, unui copil cu malnutritie. Produsele destinate acestui program au inscriptionat pe ambalaj logo-ul UNICEF. Programul Madagascar pentru reducerea sustenabila a malnutritiei a inceput in februarie 2008 si se desfasoara pe o perioada de trei ani.

Citeste si Jurnalul National

Foto: fryingpansunlimitedblog.com

În articolul

Ce tigai sa alegi pentru a gati mai sanatos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Femeia celebră de 75 de ani care arată ca o adolescentă, criticată dur după ultima apariţie: „Te-am văzut cum arăți în realitate”
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x