Ce tigai sa alegi pentru a gati mai sanatos

Publicat pe 26.10.2010 la 20:33

Nivelul scaut al calitatii vietii este una dintre temele pe care se trag cele mai multe semnale de alarma si nu fara rezultate. Saptamana tecuta, in cadrul unei conferinte de presa, Tefal a prezentat efectele nocive pe care le pot avea asupra sanatatii anumiti compusi utlizati la fabricarea tigailor si a unora dintre electrocasnice, precum si modalitatile de evitare a acestora fara a afecta calitatea produsului.

SANATATE SI UN MEDIU MAI CURAT

Majoritatea articolelor de menaj cu suprafata non - adeziva au in componenta lor cadmiu, plumb si acid perfluorooctanoic (PFOA), substante nocive folosite si pentru cuptoarele cu microunde, anumite textile, covoare rezistente la patare sau, ambalaje de pizza care un absorb grasimea.

Pentru a gati sanatos si pentru a pastra cat mai mult din valoarea biologica a ingredientelor trebuie sa folosim instrumente de gatit potrivite si performante, compatibile cu alimentele. Vasele de buna calitate permit prepararea hranei fara folosirea grasimilor ¬ de exemplu, cele din Teflon fara PFOA, deoarece acestea incalzesc rapid, repartizand caldura pe toata suprafata de gatire", declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Solutia la aceasta problema de numeste politetrafluoretilena (PTFE), un polimer care nu reactioneaza la temperaturi ridicate si nici in contact cu mancarea si nu prezinta riscuri de intoxicare nici macar daca este ingerat. Siguranta acestui compus este demonstrata si de utilizarea in productia de stimulatoare cardiace si a tuburilor care inlocuiesc arterele.

Firma organizatoare a evenimentului, produce tigai care un au in compozitia lor cadmiu, plumb sau PFOA si care sunt rezistente, non - aderente cu baza ceramico-minerala dura si exterior din email. Nu lipseste nici indicatorul de temperatura Thermo-Spot care indica momentul in care este atinsa temperatura necesara pentru a gati.

Productia acestui tip de tigai un este benefica doar sanatatii umane ci si mediului. Cantitatile de apa si de energie necesare in procesul de productie sunt diminuate, iar rezidurile periculoase rezultate sunt incinarate in dispozitive speciale. Gazele emise sunt captate, iar apa utilizata in fabrici este tratata in statii biologice de purificare.

CAMPANIA 1 TIGAIE = 1 ZI DE HRANA

Tefal s-a alaturat programului UNICEF prin care se incearca reducerea malnutritiei in in randul copiilor din Madagascar unde „53% din copiii sub 5 ani prezinta intarzieri in crestere cauzate de malnutritie cronica, iar 42% din copiii sub 5 ani au o greutate sub media varstei lor. Prin prgramul „1 Tigaie = 1 Zi de hrana, 4.2 lei din pretul produsului sunt donati catre UNICEF, bani care reprezinta hrana necesara pentru o zi, unui copil cu malnutritie. Produsele destinate acestui program au inscriptionat pe ambalaj logo-ul UNICEF. Programul Madagascar pentru reducerea sustenabila a malnutritiei a inceput in februarie 2008 si se desfasoara pe o perioada de trei ani.

Citeste si Jurnalul National

Foto: fryingpansunlimitedblog.com

În articolul

Ce tigai sa alegi pentru a gati mai sanatos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x