Cirque de Mafate: descopera frumusetea unui loc salbatic!

Publicat pe 11.07.2011 la 15:35

Aflata in partea de nord-est a insulei Reunion (teritoriu francez, Oceanul Indian, la est de Madagascar), frumosul Cirque de Mafate este complet inconjurat de munti. Acest cerc salbatic este singurul amfiteatru natural dintre cele trei ale insulei, la care se poate ajunge doar pe jos sau cu elicopterul.

Lipsa de automobile si strazile pavate il face o destinatie preferata de biciclisti sau turistii care doresc sa exploreze aceasta frumoasa salbaticie, nealterata de autobuze si alte mijloace moderne de transport. Aici se poate ajunge pe drumurile care vin de la celelalte cercuri, iar in munti se gasesc numeroase cabane mici pentru cei care vor sa petreaca noaptea aici.



Zborul cu elicopterul este o optiune populara pentru multi oaspeti ai insulei Reunion, ce prefera in locul escaladarii muntilor, o plimbare in interiorul cercului. Numeroase companii ofera calatorii cu elicopterul catre Cercul Mafate din mai multe zone ale insulei, iar rezervarile in avans nu sunt in general necesare.

Daca nu vrei sa urci muntele pana la Cirque de Mafate sau ideea unei plimbari cu elicopterul nu iti prea surade, ai putea lua in considerare o excursie cu masina pana la varful Maido, care se afla la o altitudine de 2,200 de metri si iti ofera o priveliste de neuitat.

Cirque de Mafate a fost stabilit initial in secolul 19 de catre un grup de oameni cunoscuti sub numele de sclavi "maroon" si care reusisera sa fuga de la stapanii lor. Mai tarziu, muncitrori albi si saraci au venit si s-au aciuat si ei in zona. In ziua de astazi, circul are doar un singur sat, La Nouvelle si un numar de catune mici, cunoscute sub numele de "ilets".

2011/07/11//326227-maf.jpg

Tot Cirque de Mafate este proprietate publica, administrata de serviciul forestier local. Rezidentii sai inchiriaza servicii de la acest guvern la preturi foarte accesibile. Doar un anumit tip de persoane au curajul de a se aventura si trai aici, pentru ca nu exista sursa de curent.

Rezidentii folosesc energia solara si generatoare disel pentru a putea gati si desfasura alte activitati zilnice. Apa se incalzeste de asemenea pe baza de energie solara. Orice alt combustibil este adus aici cu elicopterul. Exista insa magazine mici de unde locuitorii si turistii pot face cumparaturile pentru strictul necesar.

Citeste si a1.ro!

Foto: picasaweb.google.com

comeflywithme-laurent.com

În articolul

Cirque de Mafate: descopera frumusetea unui loc salbatic!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Unde se află românul care a dat 500.000 de euro pe o maşină. Bolidul său nu este însă şi cel mai puternic
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x