Cirque de Mafate: descopera frumusetea unui loc salbatic!
Publicat pe 11.07.2011 la 15:35
Aflata in partea de nord-est a insulei Reunion (teritoriu francez, Oceanul Indian, la est de Madagascar), frumosul Cirque de Mafate este complet inconjurat de munti. Acest cerc salbatic este singurul amfiteatru natural dintre cele trei ale insulei, la care se poate ajunge doar pe jos sau cu elicopterul.
Lipsa de automobile si strazile pavate il face o destinatie preferata de biciclisti sau turistii care doresc sa exploreze aceasta frumoasa salbaticie, nealterata de autobuze si alte mijloace moderne de transport. Aici se poate ajunge pe drumurile care vin de la celelalte cercuri, iar in munti se gasesc numeroase cabane mici pentru cei care vor sa petreaca noaptea aici.
Zborul cu elicopterul este o optiune populara pentru multi oaspeti ai insulei Reunion, ce prefera in locul escaladarii muntilor, o plimbare in interiorul cercului. Numeroase companii ofera calatorii cu elicopterul catre Cercul Mafate din mai multe zone ale insulei, iar rezervarile in avans nu sunt in general necesare.
Daca nu vrei sa urci muntele pana la Cirque de Mafate sau ideea unei plimbari cu elicopterul nu iti prea surade, ai putea lua in considerare o excursie cu masina pana la varful Maido, care se afla la o altitudine de 2,200 de metri si iti ofera o priveliste de neuitat.
Cirque de Mafate a fost stabilit initial in secolul 19 de catre un grup de oameni cunoscuti sub numele de sclavi "maroon" si care reusisera sa fuga de la stapanii lor. Mai tarziu, muncitrori albi si saraci au venit si s-au aciuat si ei in zona. In ziua de astazi, circul are doar un singur sat, La Nouvelle si un numar de catune mici, cunoscute sub numele de "ilets".
Tot Cirque de Mafate este proprietate publica, administrata de serviciul forestier local. Rezidentii sai inchiriaza servicii de la acest guvern la preturi foarte accesibile. Doar un anumit tip de persoane au curajul de a se aventura si trai aici, pentru ca nu exista sursa de curent.
Rezidentii folosesc energia solara si generatoare disel pentru a putea gati si desfasura alte activitati zilnice. Apa se incalzeste de asemenea pe baza de energie solara. Orice alt combustibil este adus aici cu elicopterul. Exista insa magazine mici de unde locuitorii si turistii pot face cumparaturile pentru strictul necesar.
Citeste si a1.ro!
Foto: picasaweb.google.com