Compartimentarea dulapurilor - un plus de spatiu in casa ta
Publicat pe 23.05.2011 la 23:09 Actualizat pe 23.05.2011 la 23:31
Daca te-ai mutat de curand si vrei sa optimizezi spatiul, vei vedea ca dulapurile bine impartite iti salveaza mult timp.
Aparent pare o chestiune banala. Cu totii avem acasa dulapuri cu rafturi (dispuse pe orizontala sau pe verticala) sau cu sertare (mai inguste sau mai late), cu usi normale sau glisante si asa mai departe. Intrebarea este: incap toate lucrurile care nu trebuie sa stea la vedere in aceste spatii de depozitare?
Dulapurile de bucatarie
In bucatarie cel mai greu de ascuns sunt cratitele si oalele de gatit mari. Pentru acestea se poate merge pe o varianta de sertare de mari dimensiuni, eventual poti sa proiectezi un corp inalt numai pentru asa ceva. Chiar daca pot sta una in alta, oalele e bine sa poata fi usor manevrate si scoase din teanc, astfel ca un raft din plasa metalica, eventual, ar putea fi solutie care poate usura la "localizarea" obiectului dorit. Pentru capacele cratitelor putem cere arhitectului sa faca un rastel special in care acestea sa poata fi depozitate si la care putem avea acces usor.
Dulapurile de imbracaminte
Foarte multi oameni se feresc sa comande un dulap de haine inalt pana in tavan, sub pretextul ca la rafturile de sus se ajunge cu dificultate si sunt greu de folosit. Da, este adevarat, dar putem sa depozitam acolo tocmai obiectele de care nu avem nevoie intr-un sezon.
De asemenea, poti comanda un pat care sa aiba dedesubt o lada de depozitare. Aceasta se va dovedi extrem de utila primavara, cand va trebui sa pui undeva paturile groase si plapuma.
Vezi cat de inalte trebuie sa fie rafturile cu bara de umerase, masurand cele mai lungi haine. Daca nu ai haine foarte lungi, sub acest raft poti pune un altul pentru pantofi sau pentru depozitarea unor lucruri pe care le folosesti mai rar, gen papuci de casa pentru musafiri sau camasi si haine pentru ocazii speciale.
Dulapurile pentru obiecte voluminoase
Mai exista o categorie de obiecte care nu prea e frumos sa stea la vedere in casa si nici dosite intre dulap si perete, cum se practica destul de des.
Primul astfel de obiect este masa de calcat cu toate accesoriile ei (cum este suportul pentru calcat mansete de exemplu). Daca pentru fierul de calcat se gaseste mai usor un loc, cu masa e mai complicat. Fiind destul de voluminoase, cel mai bine este sa ceri proiectantului de mobilier sa creeze un raft vertical in care sa incapa, fie in dulapul de haine, fie intr-o camara. Uscatorul de rufe intra si el in aceeasi categorie, aceste doua obiecte destul de mari putand fi depozitate impreuna.
Citeste si revista Felicia!
Foto: spaceenvy.com