Costa Rica - o tara mica, un mare potential turistic

Publicat pe 01.09.2011 la 11:30

Costa Rica este o tara ce se gaseste in America Centrala, ce are un potential turistic nelimitat si este considerata una dintre cele mai vizitate destinatii internationale. Una dintre principalele surse ale sale de venit este turismul. Fiind o tara democratica si pasnica, nu are forta armata inca din anul 1949.

Desi este o tara mica si acopera doar 0.03% din suprafata globului, gazduieste cu mandrie 6% din biodiversitatea existenta in intreaga lume. 25.58% din tara este alcatuita din teritoriu protejat si natural.

Este o tara atractiva pentru investitii si are un potential ridicat pentru stabilirea de companii multinationale, multumita nivelului academic al populatiei sale, dar si al standardelor ridicate ale serviciilor moderne si al stabilitatii politice si sociale.

2011/09/01//364967-cr.jpg

Regiunea Caraibelor ce tine de Costa Rica iese in evidenta prin varietatea de ecosisteme acvatice si plajele sale de nisip alb si negru, fiind si o locatie exceptionala pentru activitati ca pescuit, snorkeling si inot. Coasta Pacifica este zona ce concentreaza mari centre turistice, iar plajele sale (Esterillos, Jaco, Hermosa, Boca Barranca) sunt foarte populare pentru surf.

Zonele de deal sau munte domina relieful intregii tari, inaltimile variind intre 1000 si 2000 de metri. Diviziunile muntoase Guanacaste, Central Mountain si Talamaca sunt principalele care ocupa de altfel intreaga suprafata a tarii. Exista cativa vulcani activi (Arenal, Irazu, Rincon de la Vieja si Turrialba) dar si cel mai inalt munte din tara (Chirripo), cu o inaltime de 3,819 m. Tara are o coasta destul de lunga ce cuprinde atat oceanul Atlantic, cat si pe cel Pacific, dar si un numar destul de mare de raul si parauri care ii atrag pe cei iubitori de kayaking.

In general, climatul din Costa Rica este destul de placut nu doar in sezonul uscat, ce se extinde din decembrie pana in aprilie, dar si in timpul sezonului ploios, care are loc din mai pana in noiembrie. In aceasta perioada, diminetile sunt in general insorite, iar dupa-amiaza este momentul in care in general ploua. Schimbarile de temperatura sunt considerabile si din cauza distantelor mici dintre orasele une tari liliputane, ele pot fi traite intr-o singura zi.

Totodata, datorita unor factori cum ar fi locatia geografica, vremea, formarea lanturilor muntoase si a vailor, aceasta tara are parte de microclimate diverse, ce fac loc pentru o altfel de vegetatie.

Citeste si a1.ro!

Foto: contesting.at-communication.com

global.tulane.edu

costaricapages.com

În articolul

Costa Rica - o tara mica, un mare potential turistic

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x