Credeai că știi totul despre sărbătoarea Crăciunului? Iată 10 detalii pe care le-ai omis
Publicat pe 25.12.2013 la 08:03 Actualizat pe 25.12.2013 la 09:36
Deși este cea mai îndrăgită perioadă a anului, Crăciunul ascunde și secrete. Noi am reușit să le aflăm și le împărtășim cu voi.
- Primul brad artificial a fost realizat din pene de gâscă și este originar din Germania.
- Primul Crăciun a fost sărbătorit în anul 350 î. Hr., când Papa Iulius a proclamat ziua de 25 decembrie ca dată oficială a nașterii lui Iisus Hristos.
- Cel mai înalt brad de Crăciun a avut 67 de metri înălțime și a fost expus în centrul comercial Northgate, din Seatle, Washington.
- Culorile tradiționale de Crăciun sunt verdele, roșul și auriul. Verdele a fost mereu un simbol al vieții și renașterii, roșul simbolizează sângele lui Hristos, iar auriul lumina, bogăția și regalitatea.
- Cele mai multe despărțiri au loc înainte de Crăciun, iar cele mai puține în zilele de Crăciun, conform unei statistici pe Facebook.
- Bolivienii țin "Slujba cocoșului" în Ajun de Crăciun, iar unii aduc cocoși în Biserică. Ei fac acest lucru ca un simbol de credință, căci cocoșul a fost prima necuvântătoare care a anunțat nașterea Domnului.
- În Polonia, decorațiunile de Crăciun în formă de pânză de păianjen sunt foarte populare. Potrivit unei legende, un păianjen a cusut o păturică pentru pruncul Iisus. De fapt, polonezii consideră păienjenii ca fiind un simbol al bunătății și prosperității de Crăciun.
- Vâscul era considerat o plantă sacră, pentru că aceasta rămânea verde și făcea fructe iarna, atunci când restul plantelor mureau. Se considera că are puterea de a vindeca infertilitatea și de a ține răul departe.
- Primele decorațiuni de Crăciun au fost merele.
- Se spune că în Ajun de Crăciun animalele vorbesc și povestesc despre nașterea lui Iisus.
Foto: Hepta