Cu schiurile, prin Alpi

Publicat pe 25.10.2010 la 16:45 Actualizat pe 25.10.2010 la 16:53

Schiul a inceput sa fie una dintre cele mai indragite activitati sportive de iarna. Tot mai multi romani isi rezerva cel putin un week-end pe iarna pentru a-l petrece la munte, pe schiuri, inconjurati de zapada. Nu este de mirare deci ca prefera mai nou si petrecerea concediului de sarbatori tot la munte, la schi.

Numita si "Perla Alpilor", regiunea de ski Saas-Fee este situata la altitudinea de 1800 de metri, intr-o vale idilica inconjurata de unele dintre cele mai inalte varfui din Alpii Elvetiei. Datorita altitudinii mari, sezonul de ski este lung si bogat in zapada.

Regiunea de ski si snowboard Zermatt se inalta pana la 3900 de metri si este unul dintre cele mai inalte domenii schiabile din lume, in care zapada este prezenta aproape intreg anul, locul fiind renumit pentru cel mai lung sezon de schi.

Preturile de pornire variaza intre 150 si 1200 de euro de persoana pentru trei nopti, in functie de tipul de camera si de numarul de stele, sejurul putand fi prelungit.

Pe partie, in Alpii Italiei

Desi nu este la fel de renumita precum Elvetia sau Austria ca destinatie de iarna, Italia este se numara si ea printre tarile preferate de turisti datorita partiilor insorite, instalatiilor pe cablu moderne, si posibilitatilor de activitati apres-ski cu servicii de inalta calitate la preturi accesibile.

Regiunea muntilor Dolomiti este cea mai intinsa si totodata cea mai renumita zona de ski din Italia. Ea reuneste 12 domenii majore de ski, cu un total de peste 1200 de kilometri de partie de toate gradele de dificultate, dispuse de-a lungul vailor sale, peste 450 de instalatii de transport pe cablu, scoli de ski, instalatii pentru alte sporturi de iarna, zile insorite si zapada garantata.

Preturile pornesc de la 120 de euro de persoana pentru 3 nopti si ajung la 2200 de euro de persoana pentru 7 nopti.

Citeste si Jurnalul National!
Foto: saidaonline.com/ warsztat.wordpress.com

În articolul

Cu schiurile, prin Alpi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x