Cum inveti pisica sa foloseasca toaleta

Publicat pe 20.05.2011 la 19:15

Pisicile sunt animalute adorabile si cu siguranta toti iubitorii de pisici sunt de acord cu acest lucru. Sunt animale de companie excelente si, ca si cainii, pot fi considerate prieteni foarte buni. Dragalase, alintate si pline de afectiune, aceste feline domestice pot inmuia inima oricui. Sunt foarte jucause si a le avea in preajma inseamna in general giumbuslucuri si voie buna.

Insa nu sunt mereu la fel de dragalase. Ele pot fi destul de suparatoare prin faptul ca zgarie mobila, rontaie cabluri sau isi fac nevoile pe covorul cel nou.


Partea buna este ca pisicile sunt animale inteligente si curioase. De aceea, pot fi dresate sa faca anumite lucruri. Unul dintre ele este folosirea toaletei. Nu este un lucru atat de dificil pe cat pare: ai nevoie de putina rabdare si determinare.


Daca pisica ta deja stie sa foloseasca litiera, iti va fi mult mai usor sa o inveti sa foloseasca toaleta. Pentru ca pisicile sunt prin natura lor animale curate, este posibil ca mersul la toaleta sa le faca mai multa placere decat scormonitul in litiera. Secretul este sa faci aceasta schimbare in mod gradual. In functie de personalitatea pisicii, procesul poate dura intre cateva zile pana la cateva saptamani. Nu are sens sa o grabesti, pentru ca are nevoie de timp pentru a se obisnui.


Incepe prin a muta litiera cat mai aproape de toaleta. Apoi asigura-te ca pisica stie unde sa o gaseasca. Pe masura ce muti litiera tot mai aproape de vasul de toaleta, redu si cantitatea de nisip din litiera. Urmatorul pas este sa inalti litiera la nivelul toaletei. Incepe prin a pune o carte sau o cutie si pe zi ce trece adauga carti pana cand litiera este la acelasi nivel cu toaleta.


Apoi, acopera gura vasului de toaleta cu o bucata de carton sau hartie cerata destul de rezistenta. Incepe sa muti litiera deasupra gaurii acoperite de toaleta, pana cand ajunge sa fie exact pe mijloc. In acest moment, in litiera nu ar mai trebui sa fie nisip sau rumegus.


Dupa ce se obisnuieste sa isi faca nevoile asa, ia cutia si fa o gaura in bucata de carton. Cu timpul, largeste deschizatura, pana cand va fi de dimensiunea toaletei si indeparteaza cartonul. Acum ai o pisica ca stie sa isi faca nevoile la toaleta.


Foto: sundaymercury.net

În articolul

Cum inveti pisica sa foloseasca toaleta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x