Cum sa alegi semineul potrivit

Publicat pe 24.10.2010 la 18:25

Semineele electrice sau cu bioetanol sunt comercializate pe piata din Romania de mai bine de sapte ani si sunt tot mai promovate la marile targuri interne si internationale. Usor de integrat in orice incapere, indiferent de stil, semineele se instaleaza rapid, fara dificultati, pot fi utilizate imediat si nu au efecte negative.

ALEGERI INSPIRATE PENTRU CASE SI APARTAMENTE

Semineele electrice sunt impartite in mai multe categorii, dupa tipul focarului, dupa amplasare sau, cum este cazul celor cu bioetanol, dupa capacitatea rezervorului. Din categoria celor electrice, primul model pe care il mentionam este cel cu flacara standard si cu aeroterma incorporata. Gama de lux include semineele cu flacara 3D impartite, la randul lor, in functie de marimea focarului care poate avea de la 50 pana la 100 de centimetri. Dupa amplasare, semineele electrice pot fi drepte, de colt sau incorporate in perete.

O latura importanta ramane insa aspectul. Astfel pot fi achizitionate seminee cu manta de lemn in diferite nuante sau cu manta cu efect de piatra. Designul poate fi de la clasic la modern si chiar exclusivist atat in cazul celor electrice, cat si al celor cu bioetanol.

Acestea din urma se diferentiaza dupa forma (patrat, sferic, dreptunghiular) si dupa capacitatea rezervorului. Cele de un litru beneficiaza de un bun raport calitate-pret, in timp ce semineele cu rezervoare de doi litri fac parte din categoria celor realizate dupa schitele unor designeri cunoscuti, sunt facute din materiale de calitate si au un design deosebit.

Carcasa este cea care face diferenta. Semineele cu aspect de piatra se preteaza cel mai bine stilului rustic, in timp ce unele din lemn pot fi asociate incaperilor clasice sau moderne. Pentru locuintele cu design minimalist, cu tendinte futuriste sunt recomandate semineele cu bioetanol.

Daca un semineu cu lemne se preteaza numai caselor, cele electrice si cu bioetanol pot fi instalate oriunde: in case, pe terase si apartamente, datorita faptului ca nu elimina nici un fel de toxine si nu au nevoie de cos pentru evacuarea fumului.

CONECTATI SI UTILIZATI

Se spune ca nu iese fum fara foc, dar cu siguranta putem vorbi despre foc fara fum. In ciuda faptului ca ard cu flacara adevarata, semineele cu bioetanol nu emana fum datorita faptului ca alcoolul etilic utilizat este ars la 400°C, drept care este evitata producerea de substante toxice. Singura cerinta impusa pentru instalare este prezenta unei prize de 220 V.

Indiferent de tipul de semineu, instalarea dureaza aproximativ zece minute si consta in cateva proceduri simple explicate de Viorel Baltaretu, manager Trend Furniture: „In cazul semineelor electrice, conceptul de «plug and play» este mai adevarat ca niciodata.

De obicei, semineele vin ambalate in doua cutii: una cu imbracamintea sau mantaua si cea de-a doua cu focarul semineului electric. Instalarea lor necesita asezarea focarului in manta, actiune care nu cere unelte speciale si cuplarea acestuia la priza. Aceasta operatiune nu dureaza mai mult de 10 minute si poate fi facuta foarte usor de doua persoane fara veleitati de electricieni sau tamplari.

Semineele pe bioetanol se pozitioneaza pe perete exact ca un tablou, dupa care se incarca rezervorul cu bioetanol si se pune in functiune. In cutia produsului vor fi livrate toate accesoriile necesare pentru montaj, dar si pentru folosirea si exploatarea lui: palnie de umplere, bricheta speciala. Din pachet lipsesc doar diblurile care trebuie alese in functie de natura peretelui pe care se va pozitiona semineul". Plecand de la faptul ca semineele cu bioetanol ard cu flacara reala, este indicat sa evitati amplasarea lor langa obiecte si accesorii de genul perdelelor care accidental pot lua foc.

REALITATE SI ILUZIE OPTICA

Semineele electrice si cu bioetanol au un design atragator, drept care sunt cunoscute si cu denumirea de seminee decorative, sunt usor de instalat si de folosit. Diferenta majora intre ele o fac modul de functionare si gradul de utilitate.

Tehnologia folosita pentru semineele electrice creeaza un efect luminos care seamana perfect cu flacara reala, chiar daca este numai o iluzie optica. Fiecare model care are la baza electricitatea este prevazut cu o aeroterma care foloseste energia electrica pentru incalzirea aerului din incapere.

Semineele cu bioetanol ard, asa cum am mai spus, cu flacara reala si prin urmare am fi tentati sa credem ca pot fi folosite si pentru incalzirea incaperii. Lucrurile nu stau insa tocmai asa: puterea calorica a bioetanolului prin ardere libera este mica si de aceea semineele din aceasta gama sunt mai mult decorative.

Conform informatiilor furnizate de Brandoni, firma italiana specializata in productia sistemelor de incalzire, arderea bioetanolului emana dioxid de carbon si aburi in aceeasi cantitate foarte mica, comparabila cu cea emanata de arderea a doua lumanari. Culoarea flacarilor va fi intocmai ca si cea a focului cu lemne, galben rosiatica, si nu albastruie, lucru posibil datorita compozitiei bioetenolului rezultat din fermentarea si distilarea unor compusi vegetali.

Pe piata din Romania, semineele decorative se gasesc la preturi care incep de la cateva sute de lei si ajung pana la mii si chiar zeci de mii de lei daca vorbim despre modelele cu design exclusivist semnat de nume cunoscute in domeniu.

Citeste si Jurnalul National

Foto: artfactory.com

În articolul

Cum sa alegi semineul potrivit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x