De ce sa tii cont cand varuiesti casa

Publicat pe 11.07.2011 la 15:47

Uneori, intreaga incapere pare schimbata cand peretii sunt varuiti. Capata un aer proaspat si nou, iar o improspatare este mereu binevenita. In plus, varuitul este una dintre cele mai simple metode de a face o transformare in casa ta. Insa nu inseamna ca nu presupune putina planificare.

Alegerea culorii si a modelului

In primul rand, daca nu vei vopsi peretii in alb, alege cu grija culoarea. Poate ceva mai viu, mai intens iti surade, insa gandeste-te ca vei privi acesti pereti mult timp de acum incolo si ca ar putea fi obositor. Depinde mult si camera care va fi varuita: pentru dormitor alege culori calde, linistitoare, care sa nu te impiedice sa adormi, in timp ce pentru restul casei poti alege ceva mai indraznet.

Daca nu ai curaj sau nu vrei sa ai un perete foarte colorat, poti opta pentru un model discret. Exista numeroase sabloane pe care le poti cumpara si folosi tu singur si prin care sa oferi o nota personala unui perete banal.

Previne murdarirea

Chiar daca vrei sa varuiesti doar un perete, cel mai bine e sa iti iei masuri de precautie. Oricand se pot intampla accidente sau poti descoperi dupa ce ai varuit ca trebuie sa cureti pete de pe mobilier sau televizor si nici sa nu stii exact cum au ajuns acolo. Strange toate obiectele de mici dimensiuni si depoziteaza-le bine.

O idee utila este sa le pui in cutii cu eticheta pentru a-ti fi mai simplu sa le aranjezi la loc si sa le impachetezi intr-o anumita ordine. Acopera mobilierul si restul obiectelor mari cu folie de plastic, avand grija ca o inchizi bine la capete, pentru a nu curge var pe undeva inauntru.

Ai grija si la ferestre. Cel mai bine este sa le acoperi cu ziar, in special daca sunt pe peretele care va fi varuit, pentru ca oricat de multa grija ai avea, un strop de var tot va sari pe undeva si iti ia mai putin timp sa acoperi totul bine, decat sa cureti cu tot felul de solutii dupa ce ai terminat de varuit.

Citeste si a1.ro!

Foto: cdn.homedit.com

În articolul

De ce sa tii cont cand varuiesti casa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x