Decoreaza-ti casa in stil medieval!

Publicat pe 27.07.2010 la 17:17

Casele decorate ca in Evul Mediu, epoca foarte cunoscuta din atatea lucrari de arta exceptionale, sunt si astazi un punct de atractie.

In Evul Mediu casele erau mai simple, mai austere si mult mai functionale. In afara de castele, locuintele obisnuite nu aveau decoratiuni propriu-zise, tot ceea ce se gasea in ele avand o utilitate.

Astfel, sabiile si scuturile erau folosite in razboaiele extrem de dese in epoca. Razboaiele de tesut si instrumentele fierarilor si ale pielarilor serveau la fabricarea de tesaturi, rogojini, instrumente pentru gospodarie, harnasamente si toate celelalte lucruri necesare unei gospodarii bazate pe agricultura, cresterea animalelor si vanatoare.

Astazi putem admira un stil medieval refacut in multe dintre restaurantele din zonele montane, in preajma unor vechi castele si cetati care erau locuite acum multe sute de ani.

5 elemente: lemn, fier, apa, piatra si pamant

Lemnul era materialul de constructie cel mai des folosit, alaturi de piatra. Pentru un aer medieval al casei tale, poti incerca sa folosesti cat mai mult lemn nelacuit in decorare, cu un aspect salbatic. Piatra era folosita la construirea fundatiei si a zidurilor. Un gard din acest material cu siguranta va face casa sa para o fortificatie medievala.

Fierul era cel mai rezistent material, din care se confectionau mese, scaune, paturi si se folosea la ranforsarea podelelor, plafoanelor si acoperisurilor din lemn. Toate decoratiunile din fier forjat, atat de apreciate astazi, isi au originea in aceasta perioada, cand mestesugarii erau la mare cautare.

Apa servea si ea ca mijoc de aparare. De cele mai multe ori, in jurul zidurilor castelului se gasea un sant plin cu apa, care impiedica dusmanii sa se apropie prea mult de zid si sa-l poata escalada.

Pamantul servea ca si liant in constructii (un fel de mortar), dar era si materie prima pentru vesela medievala.

Decoratiuni medievale

Cateva elemente din acea epoca pot aduce da casei noastre o nuanta aparte. Astfel, putem crea aceasta atmosfera daca in zona cel mai putin amenajata a casei avem pe un perete un scut din lemn sau metal, cateva sabii incrucisate si un steag pe care este desenat un blazon nobiliar. Figurinele sau tablourile cu cai, calareti si cavaleri sunt si ele de inspiratie medievala si pot fi foarte interesante.

Citeste si Revista Felicia

sursa foto: storage3d.com

În articolul

Decoreaza-ti casa in stil medieval!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x