Design spaniol pentru o bucatarie rustica

Publicat pe 07.10.2010 la 17:38 Actualizat pe 07.10.2010 la 21:34

Poti realiza o bucatarie al carui design sa fie de inspiratie spaniola, chiar pastrand elementele unui spatiu complet contemporan, atata timp cat nu sunt foarte expuse. Farmecul unei astfel de bucatarii consta in faptul ca ea aminteste de o “hacienta” sau un mosie spaniola.

Culorile sunt intense si bogate, materialele folosite sunt naturale, iar atmosfera creata este una dramatica, indrazneata si orientata spre ideea de familie. Aplicatiile antice si vintage se regasesc in rafturile deschise, conferindu-i un aer autentic.

Spatiul este o parte esentiala al acestui stil de bucatarie. O zona dedicata zonei de preparare a mancarii include un cuptor si o plita sau cateva ochiuri de gatit.

Dulapurile au sertare spatioase, mobila in general fiind de dimensiuni mari, fiind ornata si inalta, ideala pentru a pastra vase mari, boluri, caserole si ustensile. O lampa antica plasata deasupra zonei de preparare ofera atmosfera caracteristica. Alte surse de lumina moderne pot fi amplasate in bucatarie pentru functionalitate, intr-un mod destul de discret.

2010/10/07//122038-pots.jpg

Vasele de ceramica pictate sunt foarte decorative, iar o bucatarie spaniola, rustica, are nuante de crem, albastru si verde. Ele sunt folosite atat pentru a servi masa, dar si ca obiecte de decor, ele aducand o nota clasica unei bucatarii.
Podeaua ar trebui sa fie facuta din materiale naturale - piatra, lut sau lemn.

Un semineu sau o vatra ar folosi atat pentru gatit, cat si pentru caldura, iar pentru a-i da o nota mai romantica si naturala, poate fi incadrat de flori uscate sau plante aromate, fie in ghivece, fie atarnate de franghii in jurul sau.

Peretii ar trebui sa fie de asemenea pictati in culori naturale, insa puternice... rosu intens, albastru, verde inchis si galben. Se folosesc nuante asemanatoare pentru dulapuri, rafturi si rame. Elemente de fier forjat sunt si ele intalnite intr-o astfel de bucatarie, ele conferindu-i un aer masiv, rustic. Lumina ar trebui sa fie preponderent naturala, obtinuta prin ferestre mari.

Sticle de ulei de masline, manunchiuri de ierburi aromate, oale de tuci sau vase de paella nu sunt doar utile, ci fac parte si din decorul unei astfel de bucatarii, prin soliditatea si simplitatea lor.

citeste si a1.ro

foto: alldoing.com

themetalpeddler.com

În articolul

Design spaniol pentru o bucatarie rustica

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 14 mai 2024. Peștii se simt iubiți și apreciați de cei din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
BNR spulberă speranțele a sute de mii de români care visau la rate mai mici. Singura opţiune câştigătoare pentru încă cel puțin doi ani
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Catine
Ce este „decalajul de odihnă” și cum se manifestă în cazul femeilor. Care sunt sfaturile specialiștilor cu privire la acest concept
useit.ro
Pericolul care se ascunde în mașini, potrivit experților. 99% dintre vehicule sunt afectate
as.ro
Fosta iubită a „Prinţului” Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: „Incredibil de frumoasă!”
MediCOOL
Obiceiul pe care trebuie să-l eviți dacă ai prediabet. Metoda simplă prin care poți ține glicemia sub control
Spynews
Cu ce se ocupă Adina Miuleasa de la Mireasa, sezonul 6. Fosta concurentă este virală pe TikTok și a plecat într-o vacanță de vis / FOTO
DeParinti
Cele mai bune alimente pentru sarcină
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
HelloTaste
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
x