Este buna hrana cruda pentru pisici?

Publicat pe 29.06.2011 la 16:22

Unora le este suficient sa auda cuvintele "carne crudai pentru a-i trece fiorii pe spinare. Simplul fapt ca pisica a pasit sub acoperisul omului nu inseamna ca este negata conditia ei de carnivora absoluta. Aceasta specie a evoluat de-a lungul a mii de ani ca mancator de hrana cruda.

Atunci cand este echilibrat in mod adecvat (continand inclusiv carne si oase), regimul alimentar cu hrana cruda al unei pisici poate asigura un amestec ideal de proteine, calciu si apa. Mancarea contine putini carbohidrati (pe care pisicile ii depun sub forma de grasime) si este in general usoara pentru sistemul digesitv al felinelor.

Si totusi, desi hrana cruda pare imbatabila pe hartie, in realitate ea a dus la divizarea lumii animalelor de companie. O fi ea plina de substante nutritive, dar, pentru multi critici, riscurile prezentate de hrana netratata termic sunt greu de acceptat. Majoritatea oamenilor gatesc carnea inainte de a o manca nu numai pentru ca le place gustul, ci si pentru ca incalzirea carnii pana la o temperatura interioara sigura distruge toti contaminantii de tipul bacteriei E.coli.

In hrana pe care o produc pentru pisici companiile specializate, mai ales cand vorbim despre hrana superpremium, este folosita aceeasi carne de pasare (pui intregi, crescuti in mod ecologic in ferme de tara), dar este foarte dificil sa faci un produs din carne cruda de pasare care sa nu contina deloc Salmonella.

Daca ii dai insa unei pisici sa manance Salmonella, aceasta va ucide 98% din Salmonella inainte ca aceasta sa fie eliminata prin fecale. Pisica poseda o enzima in saliva (lisozima) care ataca bacteriile de indata ce ii patrund in gura.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: www.baxterboo.com

În articolul

Este buna hrana cruda pentru pisici?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x