Flori de primavara pentru o atmosfera deosebita

Publicat pe 01.04.2011 la 18:24

Se stie despre primavara ca este anoptimpul in care natura revine la viata. Odata cu ea si oamenii devin mai activi, inspirati probabil de forfota care ia nastere si de abundenta de miresme si culori. De cele mai multe ori primul impuls pe care il avem primavara este sa incercam sa aducem acest anotimp in locuinta, iar solutia cea mai la indemana sunt florile. Tinute in vaza, in ghiveci si chiar pe aleea din fata casei, florile de primavara pot sa creeze o atmosfera deosebita.

Lalele, lalele

Varietatea si paleta coloristica, dar si mirosul si faptul ca apar primele, fac florile de primavara sa fie cele mai apreciate si cautate plante. "Primavara este un moment mult asteptat, cand plantele si pomii se umplu de muguri, frunze si flori, soarele ne da energia si optimismul de care avem nevoie pentru intregul an. De aceea, dupa o iarna lunga si alba, coloritul atat de variat al florilor de primavara le face irezistibile", spune Cristina Birau, designer floral in cadrul FlorideLux.ro.

Primii care apar sunt ghioceii, numiti si vestitorii primaverii si indragiti de toata lumea pentru aspectul delicat. La fel de frumoase sunt si zambilele si freziile, dar acestea sunt cautate mai mult pentru mirosul proaspat care persista. Cele mai apreciate flori de primavara raman, fara indoiala, lalelele . Bulbii de lalele plantati toamna sunt printre primii care rasar primavara devreme si de la an la an chiar se inmultesc. In topul celor mai cautate flori de primavara sunt si bujorii, crizantemele si margaretele care fac si trecerea la vara. Dintre acestea, crizantemele se remarca pentru rezistenta sporita pe care o au atunci cand sunt tinute in vaze.

"Pentru a mentine prospetimea florilor pe o durata cat mai lunga, va sfatuim sa schimbati apa la interval de 2-3 zile, sa taiati un centimetru din tulpina de fiecare data si sa nu le expuneti direct in lumina soarelui", a adaugat Cristina Birau.

Cele mai reusite si usor de realizat buchete din flori de primavara pot fi facute din lalele, gerbera si frezii. Alaturi de ele pot fi pusi trandafiri, admirati si ei pentru parfum si culoare.

Intretinerea florilor in ghiveci

Primavara este un anotimp bun si pentru ingrijirile de care au nevoie florile din ghiveci. Cele mai mari probleme apar atunci cand trebuie schimbat ghiveciul. Destul de des, dupa acesta etapa, florile incep sa se ofileasca si chiar mor pentru ca nu sunt respectate cateva conditii de baza. Cel mai bine este ca atunci cand cumparati o planta sa pastrati instructiunile de ingrijire. Daca nu ati facut acest lucru trebuie sa stiti ca, in general, atunci cand se schimba ghiveciul este indicat sa pastrati pamantul care acopera direct radacinile florilor, iar restul se inlocuieste cu un amestec din pamant de flori si turba care se presara pe fundul ghiveciului. Apoi se pune floarea si se completeaza cu pamant de flori simplu.

Este posibil ca unele flori sa nu reactioneze bine la acest tratament si sa inceapa sa se usuce. In acest caz trebuie tunse cat mai scurt si udate atunci cand pamantul de la suprafata devine uscat.

sursa: Jurnalul.ro

foto: Hepta.ro

În articolul

Flori de primavara pentru o atmosfera deosebita

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x