FOTO! 8 animale bizare despre care nu stiai nimic

Publicat pe 29.05.2013 la 17:49 Actualizat pe 29.05.2013 la 18:40

Cainele raton

Viata inca ne mai surprinde. Iata opt animale de care nu ai auzit probabil niciodata - sunt atat de rare incat camerele de fotografiat le surprind foarte greu si chiar si atunci sunt confundate cu verii lor mai cunoscuti: vulpea rosie, cerbul, cartita, tatu, etc.

1. Cainele salbatic asiatic

Cainele salbatic asiatic traieste in sudul si sud-estul Asiei. Este un animal foarte sociabil, traieste in haite mari care se despart adeseori in grupuri mai mici in timpul vanatorii. Se hraneste in general cu erbivore de marimi medii, pe care le urmaresc vreme indelungata si apoi le insfaca si le devoreaza. Desi le e teama de oameni, cainii salbatici din asia sunt destul de indrazneti incat sa atace animale mari precum bivoli de apa si chiar tigri.

2. Tatu-ul roz

Acest animal arata ca un tatu cu haine roz. Are abilitatea de a se ascunde sub pamant complet in cateva secunde daca se sperie de vreun pradator. Este un animal care traieste si se hraneste noaptea, in special cu furnici si larve. Pentru asta foloseste indeosebi ghearele imense din fata cu care agita pamantul.

3. Cartita cheala

Aceasta creatura este deosebit de importanta pentru oameni pentru ca detine cheia impotriva cancerului, fiind imuna la boala. In plus, traieste pana la 28 de ani si imbatraneste foarte greu. Mai mult, femela este fertila aproape toata viata - imagineaza-ti o femeie de 80 de ani cu aspectul si abilitatea de a da nastere a uneia de 30 de ani.

4. Racul Yeti

Cunoscut si ca Kiwaidae, acest fel de rac traieste in ape extrem de reci. Animalul s-a adaptat insa la mediu, crescandu-i blana alba pe clesti si picioare. Aspectul sau aduce foarte mult cu descrierea vestitei creaturi mitologice, Yeti.

5. Maimuta cu nas carn

Maimutele cu nas carn traiesc in mai multe parti din Asia iar numele lor provine de la nasul mic si fata rotunda. Animalele traiesc in munti si paduri izolate, petrecandu-si toata viata in copaci, alaturi de alte sute de mamifere asemenea lor. Sunt capabile sa emita o varietate de sunete, fie solo, fie in grupuri, simultan, ca un cor.

6. Lupul cu coama

The Maned Wolf is the largest canid in South America, resembling a large fox with reddish fur. This mammal is found in open and semi-open habitats, especially grasslands with scattered bushes and trees throughout South America. The maned wolf is the tallest of the wild canids and it's long legs are most likely an adaptation to the tall grasslands of its native habitat.

7. Cerbul cu dinti de vampir

Cerbul cu dinti de vampir (Tufted Deer) este caracterizat de un smoc de blana neagra in varful crestetului si dinti ascutiti care trec de mandibula. Traieste in centrul Chinei si este un animal extrem de timid, astfel ca prefera sa traieasca singur sau cu perechea, in zone izolate si locuri unde se poate camufla usor.

8. Cainele raton

Cainele raton (Tanuki) este o specie indigena din estul Asiei. Cainele are acelasi colorit si trasaturi ca ale unui raton, de unde si-a luat si numele desi nu sunt rude. Sunt foarte buni cataratori.

9. Regele Amazonului

Regele Amazonului (the Amazonian Royal Flycatcher) este o pasare lunga de 16 centimetri, aflata in padurile amazoniene. Se hraneste cu insecte pe care le culege din copaci sau dupa care zboara din copac in copac. Sunt usor de observat dupa cuiburile imense pe care si le fac in jurul apelor curgatoare.

foto: imgur.com

În articolul

FOTO! 8 animale bizare despre care nu stiai nimic

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x