FOTO! Ce vrei să faci... înainte să mori?

Publicat pe 28.11.2013 la 13:47 Actualizat pe 28.11.2013 la 15:30

Atunci când Candy Chang a pierdut o persoană importantă din viața ei, a vrut să găsească o metodă de a se descărca. În 2011, i-a venit ideea să scrie ce simte și ce gândește; astfel a apărut prima fațadă a unei case transformate într-o tablă neagră. Fiecare rând începea simplu: Înainte să mor, vreau... Continuarea a fost completată de sute de oameni.

Într-o singură zi, peretele casei a fost acoperit cu dorințe scrise cu creta colorată iar de atunci, peste 400 de ziduri au apărut în mai mult de 60 de țări, în peste 25 limbi străine. Ce își dorește Chang să facă? „să scriu o poveste de adormit copiii, să o iau mai ușor, să stau în casă și să citesc cărți zile întregi, să mă bucur mai mult de anumite locuri în compania celor dragi, să redau viața unui oraș fantomă”.

Lista cu dorințe („the bucket list”), tema filmului cu Morgan Freeman și Jack Nicholson, a devenit un mod de a-ți face rezoluțiile realitate, fără să trebuiască să aștepți Revelionul. În plus, este un mod de a=ți reaminti că trecerea timpului este implacabilă.

Cele mai multe răspunsuri au avut de-a face cu schimbările lăuntrice pe care majoritatea ni le dorim: „sa nu mai fiu nesigură pe mine”, „sa renunț la frică”, „să-mi accept felul de a fi”, „să nu îmi mai fie frică de moarte”, „să fiu eu”, „să găsesc liniștea”, „să spun lumii întregi cât de fericită am fost”, „să iert și să fiu iertată”.

Chang spune că acest proiect i-a schimbat viziunea asupra morții: „Nu îmi mai e frică de moarte. Dacă ar fi să mor săptămâna viitoare, aș pleca știind că am dus o viață frumoasă și am iubit mai mult decât aș fi putut să sper vreodată. Dar mai sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le fac ți contemplând găndul morții, pot lua decizii mai clar. Tind să cer prea multe de la mine dar am început să fac schimbări astfel încât să fac ceea ce îmi place și să îmi iubesc viața așa cum e”.

foto: Kristina Kassem, Jaime Torales, Candy Chang / via shine.com

În articolul

FOTO! Ce vrei să faci... înainte să mori?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x