FOTO! Crăciun sau Valentine's Day? Află ce sărbătoresc chinezii în această perioadă!

Publicat pe 11.12.2013 la 10:24 Actualizat pe 11.12.2013 la 11:38

Crăciunul a fost mult timp interzis în China, la fel ca orice avea legătură cu creștinismul și sărbătoarea reprezintă o contradicție fascinantă: o afacere înfloritoare și un eveniment extrem de popular în acest stat comunist și nereligios. Tradiția Crăciunului este destul de recentă aici, dar ca și alte obiceiuri internaționale pe care China le-a asimilat și le-a transformat în ceva național, Crăciunul și-a dezvoltat și el propriile caracteristici chineze.

Crăciunul este sărbatorit ca un fel de Ziua Îndragostiților. Este o ocazie buna de a petrece timpul cu prietenii, nu cu familia, așa cum se practică în alte țări. Modalități tradiționale de a petrece Crăciunul sunt de a vedea un film, a merge la karaoke sau la cumpărături. Seara de Ajun este ziua în care se fac cele mai multe cumpărături din tot anul. Cuplurile tinere se folosesc de ocazie pentru a petrece o zi romantică împreună.

Chinezii creștini încă suportă restricții în ceea ce privește sarbătorirea Crăciunului. Un număr mare de chinezi ce trăiesc la orașe sărbatoresc o variantă comercializată și sterilă a Crăciunului, iar cei 5 la sută de creștini au parte de un tratament mai aspru. Practicile religioase sunt strict reglementate de către guven. Colindele sunt oficial interzise, dar de cele mai multe ori tolerate. Același lucru se întâmplă și în cazul bisericilor organizate în locuințe private. Când guvernul a devenit mai permisiv față de sărbătorirea unei variante comerciale a Crăciunului în 1990, ceea ce a urmat a fost un proces destul de interesant: cu cât sărbătoarea devine mai populară, devine tot mai puțin creștină.

Merele învelite frumos în folie de celofan sunt un cadou obișnuit de Crăciun. Acest lucru are de-a face cu faptul că “măr” în chineză sună foarte similar cu “Ajunul” în chineză. Merele pot fi decorate și dăruite, dar la fel de populare sunt și felicitările pe care apare imaginea unui mar.

Care Iisus? Centrul atenției este Moș Crăciun și "surorile" sale. În China Moșul nu are elfi pe post de ajutoare, ci câteva Crăciunițe cunoscute sub numele de prietenele sau surorile moșului. Moș Crăciunii călătoresc în grupuri mari.

Statul chinez se laudă acum cu faptul că datorită faptului că China a adoptat Crăciunul, el este acum cu mult mai popular în restul lumii. Remarca se referă la faptul că multe dintre jucăriile și decorațiunile de Crăciun sunt fabricate în China.

Foto: hepta.ro, washingtonpost.com

În articolul

FOTO! Crăciun sau Valentine's Day? Află ce sărbătoresc chinezii în această perioadă!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x