FOTO! Cum sa iti organizezi eficient bucataria

Publicat pe 19.05.2011 la 16:11

Profita de avantajele unui spatiu confortabil, o bucatarie ordonata in care sa te relaxezi, sa gatesti si sa te bucuri de o cina in familie. Astazi, toata lumea cauta sa-si imbunatateasca spatiul de locuit, iar o bucatarie prietenoasa te va ajuta sa te destinzi si sa-ti privesti casa cu ochi mai buni.

O bucatarie organizata si bine planificata este mai relaxanta si le ofera copiilor tai mai mult loc sa se joace in timp ce gatesti masa. Datorita unei bune randuieli, vei avea mai mult timp pentru cafeaua de dimineata si mai mult loc pentru plantele aromatice din ghivece.

Pentru spatii mari sau mici, iata cateva sfaturi utile pentru planificarea bucatariei si pentru organizarea ustensilelor tale.


Mareste camera!


Inainte sa-ti planifici zona de lucru, uita-te bine la camera ca la un intreg. Gandeste-te ce-ti doresti: o masa mare, un bar sau o canapea confortabila? Pe cat posibil aranjeaza-ti zona mesei cat mai aproape de fereastra, pentru a simti mireasma busuiocului din ghiveci la micul-dejun.


Daca bucataria este lunga si ingusta, incearca sa creezi o delimitare vizuala si pune la jumatatea distantei unui perete un corp de mobilier care eventual sa blocheze chiuveta, pentru ca nu iti doresti sa se vada de la intrare vasele nespalate.

2011/05/19//288502-li99824.jpg

Intr-o bucatarie mare vei avea destul loc pentru un bar care poate incorpora chiuveta. Tot aici poti sa „ascunzi" gramada de ustensile pentru gatit.

Sparge un perete


Pentru a avea mai mult spatiu poti recurge la o solutie simpla: sparge un perete! Peretii care nu sunt de rezistenta sunt goi si subtiri, deci usor de daramat. Daca scapi de peretele dintre bucatarie si living, vei avea un spatiu deschis care iti va permite sa gatesti in timp ce vorbesti cu prietenii sau sa te uiti la cei mici cum se joaca pe covor.


Alege stilul


Astazi, cele mai bune bucatarii au unitati lucioase, sertare mari si un aragaz din otel cu o hota imensa. Acest aspect este perfect pentru o casa moderna.

2011/05/19//288504-ustensile.jpg

Opteaza pentru materiale simple sau imprimeuri indraznete, si nu pentru materiale inflorate. Pentru mobila alege liniile curate si formele simple.


Pentru suprafetele de lucru alege granitul, acesta este materialul cel mai bun datorita rezistentei si aspectului mat. Pentru bucatarii pretentioase poti opta pentru Corian.


Un blat din lemn solid va face de asemenea ca bucataria ta sa arate deosebit. Pentru a obtine un aspect modern, opteaza pentru sticla sau otel inoxidabil.

Dulapurile la control


Nicio bucatarie nu poate fi prea relaxanta fara o organizare temeinica a dulapurilor si a sertarelor. Astfel, incearca sa-ti organizezi condimentele fie in ordine alfabetica pe raft, fie in functie de cat de des le folosesti, pe grupuri. Uleiurile, sosurile si dulceturile trebuie sa stea separate in dulap, la fel si cutiile cu cereale. Ustensilele pentru gatit pot fi organizate dupa marime si categorii, iar cartile de bucate trebuie ferite, pe cat posibil, de abur si umezeala.

Citeste si Good Food Romania!

În articolul

FOTO! Cum sa iti organizezi eficient bucataria

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Femeia care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu, după divorțul dureros și moartea părinților: „S-a mutat special din București!”
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x