Frumusetea neingradita a Orasului Interzis, Beijing, China

Publicat pe 12.04.2011 la 17:06 Actualizat pe 12.04.2011 la 17:12

Construit la inceputul anilor 1.400, Orasul Interzis este singurul loc din lume ce gazduieste cele mai numeroase cladiri de lemn antice, pastrate in stare intacta. In primii 500 de ani ai existentei sale, accesul in acest loc neasemuit nu era permis decat acelor persoane care faceau parte din elita cea mai de seama de la curte.

Orasul Interzis din Beijing, China este o aventura nemaipomenita in trecutul magnific al Asiei de Est. Intinzandu-se pe o suprafata de aproape un kilometru patrat, el este de fapt un oras ce se gaseste in interiorul altui oras.

24 de imparati au trecut prin acest loc privilegiat, iar cativa dintre ei nu au pasit niciodata in afara lui. Acest lucru poate fi inteles atunci cand vezi palatul complex aflat in mijlocul acestui mic univers. Privelistile iti taie rasuflarea si odata ce pasesti in acest taram, iti este greu sa il mai parasesti.

Aceasta bijuterie de oras (si cele in jur de o mie de cladiri ale sale) se gaseste in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Iar fiecare constructie este un exemplu minunat al modului in care a evoluat arta chineza de-a lungul anilor. Printre cele mai deosebite se numara colectiile de portelan, ceramica si decoratiuni sculptate.

Una dintre cele mai interesante sculpturi este cea a unei barci lucrate intr-un sambure de maslina, iar detaliile sunt cu adevarat uimitoare: o poezie de 300 de caractere sculptate pe fundul barcii in care se gasesc opt pescari, usi mobile si chiar o masa cu farfurii. Sunt numeroase lucruri atat de incredibile, incat este necesar sa le vezi cu proprii ochi pentru a le crede adevarate si a te bucura de frumusetea lor.

2011/04/12//264561-beijing-forbidden7.jpg

Printre cele mai populare cladiri se numara Palatul Puritatii Celeste, Holul Slavirii Stramosilor si Galeria Comorilor. O plimbare printre aceste cladiri este o experienta care iti ofera bucuria de a simti ce inseamna sa pasesti in timp si sa fii aproape de a da nas in nas cu un imparat in orice moment.

Sunt foarte multe lucruri de vazut si istorie care se invata doar mergand in acest loc, de aceea se recomanda vizitarea lui cu ajutorul unui ghid.

Orasul este deschis in fiecare zi la ora 8.30 dimineata, insa iti va lua cateva ore sa ii explorezi cladirile, gradinile si muzeele. Nu te ingrijora in privinta pranzului: sunt numeroase cafele si bistrouri mici in preajma. In fiecare an, in jur de 8 milioane de vizitatori trec de gardul des al Orasului Interzis, iar frumusetea sa maiestuoasa nu cunoaste limite in fata timpului.

Foto: journeyidea.in

sites.google.com

În articolul

Frumusetea neingradita a Orasului Interzis, Beijing, China

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x