Frumusetea neingradita a Orasului Interzis, Beijing, China

Publicat pe 12.04.2011 la 17:06 Actualizat pe 12.04.2011 la 17:12

Construit la inceputul anilor 1.400, Orasul Interzis este singurul loc din lume ce gazduieste cele mai numeroase cladiri de lemn antice, pastrate in stare intacta. In primii 500 de ani ai existentei sale, accesul in acest loc neasemuit nu era permis decat acelor persoane care faceau parte din elita cea mai de seama de la curte.

Orasul Interzis din Beijing, China este o aventura nemaipomenita in trecutul magnific al Asiei de Est. Intinzandu-se pe o suprafata de aproape un kilometru patrat, el este de fapt un oras ce se gaseste in interiorul altui oras.

24 de imparati au trecut prin acest loc privilegiat, iar cativa dintre ei nu au pasit niciodata in afara lui. Acest lucru poate fi inteles atunci cand vezi palatul complex aflat in mijlocul acestui mic univers. Privelistile iti taie rasuflarea si odata ce pasesti in acest taram, iti este greu sa il mai parasesti.

Aceasta bijuterie de oras (si cele in jur de o mie de cladiri ale sale) se gaseste in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Iar fiecare constructie este un exemplu minunat al modului in care a evoluat arta chineza de-a lungul anilor. Printre cele mai deosebite se numara colectiile de portelan, ceramica si decoratiuni sculptate.

Una dintre cele mai interesante sculpturi este cea a unei barci lucrate intr-un sambure de maslina, iar detaliile sunt cu adevarat uimitoare: o poezie de 300 de caractere sculptate pe fundul barcii in care se gasesc opt pescari, usi mobile si chiar o masa cu farfurii. Sunt numeroase lucruri atat de incredibile, incat este necesar sa le vezi cu proprii ochi pentru a le crede adevarate si a te bucura de frumusetea lor.

2011/04/12//264561-beijing-forbidden7.jpg

Printre cele mai populare cladiri se numara Palatul Puritatii Celeste, Holul Slavirii Stramosilor si Galeria Comorilor. O plimbare printre aceste cladiri este o experienta care iti ofera bucuria de a simti ce inseamna sa pasesti in timp si sa fii aproape de a da nas in nas cu un imparat in orice moment.

Sunt foarte multe lucruri de vazut si istorie care se invata doar mergand in acest loc, de aceea se recomanda vizitarea lui cu ajutorul unui ghid.

Orasul este deschis in fiecare zi la ora 8.30 dimineata, insa iti va lua cateva ore sa ii explorezi cladirile, gradinile si muzeele. Nu te ingrijora in privinta pranzului: sunt numeroase cafele si bistrouri mici in preajma. In fiecare an, in jur de 8 milioane de vizitatori trec de gardul des al Orasului Interzis, iar frumusetea sa maiestuoasa nu cunoaste limite in fata timpului.

Foto: journeyidea.in

sites.google.com

În articolul

Frumusetea neingradita a Orasului Interzis, Beijing, China

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 aprilie 2025. Gemenii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bancă vs. Fidelis: Cât câștigi în plus dacă investești 100.000 de lei în titluri de stat față de un depozit bancar, timp de un an
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Estonian Kringel, împletitura dulce și aromată a Estoniei
useit.ro
Funcția ChatGPT care a atras 1 milion de utilizatori într-o singură oră. Pentru ce opțiune există o „cerere biblică”
as.ro
Ce avere are magnatul român cu o poveste de viaţă impresionantă. Cum a reuşit să-şi câştige primii bani
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x