Frumusetea padurilor de bambus din intreaga lume

Publicat pe 27.05.2011 la 18:54

Padurile de bambus se gasesc in numeroase zone din China, Japonia si alte regiuni asiatice de est si sud-est din lume. Ele se gasesc de asemenea in Australia de Nord, India, Africa si regiunile tropicale ale Americii. Padurile de bambus difera mult de cele din lemn dur, in special in privinta ciclului de crestere al plantelor in sine.

Aceste paduri au fost folosite de-a lungul timpului ca sursa de hrana si materiale de constructie si inca sunt folosite in anumite zone ale Asiei, in aceleasi scopuri. Pe langa importanta acestui material, padurile de bambus sunt simboluri culturale in tari ca China sau Japonia.


In China, bambusul este simbolul longevitatii, iar crengile lor sunt de multe ori intalnite in templele budiste. In regiunea Shinto din Japonia, padurile de bambus sunt dedicate altarelor si templelor, pentru ca se considera ca padurile de bambus indeparteaza spiritele rele.


Ciclul de crestere al padurilor de bambus


In timp ce padurile din lemn dur se formeaza in sute de ani, cele de bambus cresc rapid si pot produce plante mature de bambus intre 3 si 7 ani. Aceasta datorita faptului ca bambusul nu este chiar un copac, ci un tip de iarba uriasa, al carei ciclu de crestere dureaza 3-4 luni. Apoi se usuca si din radacina cresc alti vlastari, mult mai grosi si inalti ca cei dinainte, pana cand ajunge sa creasca intr-o planta rezistenta.


Cel mai mare bambus din lume


Datorita cresterii lor rapide, padurile de bambus sunt cele mai usor de reprodus. Cel mai mare copac de bambus din lume poate fi gasit la institutul padurii de bambus al universitatii Yunnan Normal, numita si padurea Menghai. Aceasta padure este construita artificial si aici se afla faimosul bambus de 46 metri inaltime, cu o grosime de 36 centimetri si o greutate estimata de 450 kilograme. Cea mai mare padure naturala de bambus se gaseste in Anji, China, la o ora si jumatate distanta de orasul Hangzhou.


Panda uriasi


Padurile de bambus gazduiesc o varietate de animale salbatice, printre care faimoasa specie de panga urias. Acest lucru se datoreaza faptului ca o mare parte din dieta acestor animale este constituita din plante de bambus. Pentru a fi in forma, ursii panda mananca in jur de 14 ore pe zi si se hranesc cu in jur de 18 kilograme de bambus pe zi, incluzand frunze.


Foto: sunsetbamboo.com

În articolul

Frumusetea padurilor de bambus din intreaga lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea: „Ce femeie frumoasă!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x