La cinema in decembrie: The Hobbit, Anna Karenina, Viata lui Pi

Publicat pe 12.12.2012 la 18:16 Actualizat pe 13.12.2012 la 11:34

Filmele din perioada sarbatorilor

Daca pentru tine perioada Sarbatorilor ai timp berechet sit e relaxezi uitandu-te la filme, avem cateva premiere pe care nu le poti refuza:

Anna Karenina

Regia: Joe Wright

Cu: Keira Knightley, Aaron Taylor-Johnson, Jude Law

Gen film: drama

Durata: 130 minute

Premiera in Romania: 14.12.2012

In 1874, in societatea inalta din Rusia imperial, plina de viata, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-si poate dori o femeie: este sotia lui Karenin (Jude Law) - un oficial de rang inalt caruia i-a nascut un baietel, iar statutul sau social este unul la care altele doar viseaza.

Insa primeste o scrisoare de la fratele sau, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care este rugata sa vina sa-l ajute sa-si salveze casnicia. Anna pleaca la Moscova. Pe drum o cunoaste pe contesa Vronskaia (Olivia Williams), care fusese condusa la tren fiul sau - galantul ofiter de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Cand Anna ii este prezentata lui Vronski, intre cei doi se produce o atractie instantanee.

La casa Vronski vine in vizita Levin (Domhnall Gleeson) - cel mai bun prieten al lui Oblonski. El este indragostit de Kitty (Alicia Vikander), sora mai mica a lui Dolly, sotia lui Oblonski. Dar Kitty nu are ochi pentru el, ci pentru Vronski. Devastat, Levin se intoarce la mosia lui de la Pokrovskoie, unde se afunda in munca de la ferma. Kitty ramane si ea cu inima franta cand, la marele bal, vede ca Vronski e indragostit de Anna.

Anna incearca sa-si recapete echilibrul intorcandu-se acasa, la St. Petersburg. Vronski vine dupa ea. Gandul la Vronski o tulbura necontenit. Cei doi isi dau frau liber sentimentelor si au o relatie care va scandaliza inalta societate. Karenin se vede pus intr-o situatie inadmisibila, asa ca e obligat sa-i dea un ultimatum sotiei sale.

Anna ia decizii care vor sfarama poleiala unei societati obsedate de propria imagine si care vor avea consecinte pe cat de romantice, pe atat de tragice asupra vietii ei si a celor din jurul sau.

Vezi trailer:

The Hobbit: An Unexpected Journey

Regia: Peter Jackson

Cu: Cate Blanchett, Martin Freeman, Elijah Wood, Ian McKellen

Gen film: Aventuri/ Fantastic

Durata:166 minute

Premiera in Romania: 14.12.2012

Aventura urmareste calatoria personajului Bilbo Baggins, care ia parte la o expeditie de proportii epice, pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor -Erebor.

Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar. Calatoria lor ii va purta in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, wargi, orci, si vrajitori.

Tinta lor se afla la rasarit, catre Muntele Singuratic, insa ei trebuie mai intai sa treaca prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o intalneste pe creatura care ii va schimba viata pentru totdeauna... Gollum.

Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, nestiutorul Bilbo Baggins nu doar ca descopera in el insusi un curaj si o ingeniozitate care il surprind si pe el, dar intra si in posesia "pretiosului" inel al lui Gollum, cu calitati misterioase si foarte folositoare.

Un simplu inel de aur, de care se leaga soarta intregului Pamant de Mijloc intr-un mod pe care Bilbo nici nu si-l poate imagina inca.

Vezi trailer:

Trei zile pana la Craciun

Regia: Radu Gabrea

Cu: Victoria Cocias, Constantin Cojocaru

Gen film: Documentar

Durata: 100 minute

Premiera in Romania: 14.12.2012

Docu-drama TREI ZILE PANA LA CRACIUN este o cronica detaliata, bazata pe marturii, documente, reconstituiri si imagini de arhiva, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena si Nicolae Ceausescu inainte de executarea lor in ziua de Craciun a anului 1989.

In ultima sa noapte ca stapan absolut al tarii, Nicolae Ceausescu ramane in sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore. Dimineata, pe 22 decembrie, de teama sa nu fie linsat de multimea care forteaza intrarea in cladire, Ceausescu accepta sa fie evacuat cu elicopterul. Odata ridicat in aer, devine insa prizonier al celui pe care tocmai il numise la comanda Armatei: generalul Stanculescu.

Fuga lui Ceausescu este un amestec de improvizatie, trufie, absurd si disperare. Batranul stalinist cauta un refugiu nu pentru a-si salva pielea, ci pentru a organiza revenirea la putere. Are aproape 72 de ani, dar nu poate renunta la calitatea de „cel mai iubit fiu al poporului”. Elicopterul il duce mai intai la Palatul de la Snagov, de unde Ceausescu se intereseaza, telefonic, unde e liniste in tara. Decide sa zboare in directia Pitesti, unde mizeaza pe cateva divizii de blindate si pe comandanti loiali. Solicita doua elicoptere de escorta, dar acestea refuza sa se ridice de la sol. Pilotul bimotorului sau, un Dauphin, il abandoneaza intr-un lan de orz, pe marginea soselei Bucuresti – Targoviste, in apropierea orasului Titu. In scurt timp, „iubitul conducator” va da nas in nas cu poporul sau.

De ce au refuzat ofiterii de la Targoviste sa-i suprime fara proces pe dictatorii fugari? Au avut doua mari temeri: ca vor fi la randul lor executati, pentru stergerea urmelor, sau ca ulterior vor fi judecati pentru crima. Asa s-a ajuns la solutia unui proces sumar, decis la Bucuresti si pus in scena la Targoviste. Un proces cu verdictul dinainte stabilit: condamnarea la moarte a dictatorilor fugari si executarea imediata a sentintei. Asa s-a ajuns ca Nicolae si Elena Ceausescu sa fie impuscati „ca niste animale salbatice”, asa cum avea sa se exprime Mihai Gorbaciov in aprilie 2010, la prima sa vizita in Romania postcomunista.

Vezi trailer:

Partea ingerilor

Regia:Ken Loach

Cu: Roger Allam, John Henshaw, William Ruane

Gen film: Comedie/ Drama

Durata: 101 minute

Premiera in Romania: 21.12.2012

Obligat la serviciu in folosul comunitatii, Robbie ii intalneste pe Rhino, Albert si Mo: pentru toti, un loc de munca nu e decat un vis frumos. Si totusi, bautura este viitorul lor - nu la carciuma, ci cale spre o lume mai buna. Si nu vin prost, ci whisky-ul cel mai bun din lume. Ce-i va aduce lui Robbie? Nu violenta si razbunari, ci "Uisge Beatha" - apa vietii, in valoare de 1 milion de euro. Cei patru pun la cale sa fure acest whisky deosebit de valoros.

Vezi trailer:

Viata lui Pi

Regia: Ang Lee

Cu: Suraj Sharma

Gen film: Aventuri/ Drama

Premiera in Romania: 21.12.2012

Dupa naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de gradina zoologica, Pi Patel, pluteste in deriva intr-o barca de salvare alaturi de o hiena, un urangutan, o zebra ranita si un imens si infometat... tigru de Bengal.

Pustiul isi foloseste cunostintele enciclopedice in ceea ce priveste comportamentul animalelor pentru a-l tine la distanta pe tigrul Richard Parker.

Vezi trailer:

Sapte psihopati si un caine

Regia: Martin McDonagh

Cu: Sam Rockwell, Woody Harrelson, Colin Farrell

Gen film: Comedie

Durata: 110 minute

Premiera in Romania: 21.12.2012

Billy (Sam Rockwell) este cel mai bun prieten al lui Marty, actor fara slujba si host de catei cu jumatate de norma, care tine mortis sa-l ajute pe Marty, cu orice pret.

Hans (Christopher Walken) este complicele la faradelegi al lui Billy, un om religios cu un trecut violent. Charlie (Woody Harrelson) este gangsterul psihopat al carui caine tocmai l-au furat Billy si Hans.

Charlie e imprevizibil, extrem de violent si n-ar asta o secunda pe ganduri sa ucida pe oricine ar fi implicat in acest furt. Marty o sa primeasca toata inspiratia de care are nevoie, dar o sa fie el capabil sa stea in viata destul de mult ca sa termine cel mai tare scenariu din cariera lui de pana acum?

Vezi trailer:

Sursa: cinemagia.ro

În articolul

La cinema in decembrie: The Hobbit, Anna Karenina, Viata lui Pi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x