Maupiti - frumusetea de corali a unei insule ascunse

Publicat pe 03.06.2011 la 13:10 Actualizat pe 03.06.2011 la 13:14

Maupiti este un recif de corali, in mijlocul caruia se gaseste o insula vulcanica. Este cea mai inalta insula vulcanica din partea de vest si se gaseste la 40 kilometri de Bora Bora. Insula centrala Maupiti are un varf de 380 metri si o suprafata de 11 kilometri patrati. Laguna are insule mici si plate de corali in partea de nord si doua bariere mai inalte de ambele parti a trecerii din capatul de sud.

Ca si Bora Bora, aceasta insula inalta intra usor intr-un stadiu in care totul se transforma intr-un mare recif, in care insule tot mai multe de corali se redica din suprafata lagunei. Inca salvata de turism, acesta nu este locul in care sa gasesti resorturi de lux, ci pensiuni de familie traditionale. Nici nu vei gasi restaurante, discotecu sau baruri, ci doar o oaza de relaxare, calm si pace, asa cum era in urma cu cateva decenii in insulele poloneziene.

Odata coborat din avion pe aceste meleaguri de vis, turistul se bucura de bogatia arhitecturala impanzita de-a lungul vegetatiei din insula, din zonele Auira, Tiapaa si Paeao. Dupa 3 ore de urcat pana in varful muntelui Teurafaatui, el se poate bucura de panorama de neuitat ce ii dezvaluie laguna si insula Bora Bora, iar cand este foarte senin, se poate vedea si Raiatea si Tahaa.

Stilul de viata polonezian este ca turul insulei facut in doua ore de mers pe jos. Totul se desfasoara in ritm molcom si in concordanta cu frumusetea linistita a locului. Plaja Tereia mai este numita si "Plaja Iubitilor" si se gaseste in partea opusa a satului Vaiea.

Insula Maupiti are si locuri ideale pentru scufundari, unul dintre ele fiind situat intre Tiapaa si Pitiahe. Insula a fost descoperita de ducele Roggeveen in 1722, cu mult timp inainte de Tahiti, dar a fost uitata multi ani de catre europeni. Maupiti a fost independenra pana in momentul uniunii cu Bora Bora la inceputul secolului 19.

Protestantismul a fost incet introdus. In 1997, insula a fost devastata de ciclonul Osea. In ziua de astazi, Maupiti se sustine din productia de pepeni si copre. Este accesibila cu avionul din Papeete, avand 3 zboruri saptamanale via Bora Bora sau Raiatea.

Vaporul Maupiti Express, ce leaga Bora Bora de Maupiti este de asemenea la dispozitia turistilor de doua ori pe saptamana. Nu uitati sa aveti suficienti bani cash la voi inainte sa plecati in Maupiti pentru ca acolo banca este deschisa doar cand reprezentativii ei vin acolo.

Citeste si a1.ro!

Foto: pixdaus.com

În articolul

Maupiti - frumusetea de corali a unei insule ascunse

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 aprilie 2025. Balanțele au probleme în plan personal. Află ce se întîmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum au reușit doi tineri să cumpere o casă de vis în Sicilia cu doar 1 € fără să folosească celebra schemă care ascunde costuri uriașe
a1.ro
Cu se se ocupă soția lui Gabi Tamaș, concurentul Asia Express sezonul 8. Fostul fotbalist se mândrește cu ea
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Queen of Sheba Cake. Prăjitură regală cu ciocolată și migdale
useit.ro
Funcția ChatGPT care a atras 1 milion de utilizatori într-o singură oră. Pentru ce opțiune există o „cerere biblică”
as.ro
Cristi Borcea l-a dat de gol pe milionarul român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „Face asta în fiecare zi”
MediCOOL
La ce se folosește uleiul de cocos. Care sunt beneficiile și riscurile consumului pe termen lung
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x