Maupiti - frumusetea de corali a unei insule ascunse

Publicat pe 03.06.2011 la 13:10 Actualizat pe 03.06.2011 la 13:14

Maupiti este un recif de corali, in mijlocul caruia se gaseste o insula vulcanica. Este cea mai inalta insula vulcanica din partea de vest si se gaseste la 40 kilometri de Bora Bora. Insula centrala Maupiti are un varf de 380 metri si o suprafata de 11 kilometri patrati. Laguna are insule mici si plate de corali in partea de nord si doua bariere mai inalte de ambele parti a trecerii din capatul de sud.

Ca si Bora Bora, aceasta insula inalta intra usor intr-un stadiu in care totul se transforma intr-un mare recif, in care insule tot mai multe de corali se redica din suprafata lagunei. Inca salvata de turism, acesta nu este locul in care sa gasesti resorturi de lux, ci pensiuni de familie traditionale. Nici nu vei gasi restaurante, discotecu sau baruri, ci doar o oaza de relaxare, calm si pace, asa cum era in urma cu cateva decenii in insulele poloneziene.

Odata coborat din avion pe aceste meleaguri de vis, turistul se bucura de bogatia arhitecturala impanzita de-a lungul vegetatiei din insula, din zonele Auira, Tiapaa si Paeao. Dupa 3 ore de urcat pana in varful muntelui Teurafaatui, el se poate bucura de panorama de neuitat ce ii dezvaluie laguna si insula Bora Bora, iar cand este foarte senin, se poate vedea si Raiatea si Tahaa.

Stilul de viata polonezian este ca turul insulei facut in doua ore de mers pe jos. Totul se desfasoara in ritm molcom si in concordanta cu frumusetea linistita a locului. Plaja Tereia mai este numita si "Plaja Iubitilor" si se gaseste in partea opusa a satului Vaiea.

Insula Maupiti are si locuri ideale pentru scufundari, unul dintre ele fiind situat intre Tiapaa si Pitiahe. Insula a fost descoperita de ducele Roggeveen in 1722, cu mult timp inainte de Tahiti, dar a fost uitata multi ani de catre europeni. Maupiti a fost independenra pana in momentul uniunii cu Bora Bora la inceputul secolului 19.

Protestantismul a fost incet introdus. In 1997, insula a fost devastata de ciclonul Osea. In ziua de astazi, Maupiti se sustine din productia de pepeni si copre. Este accesibila cu avionul din Papeete, avand 3 zboruri saptamanale via Bora Bora sau Raiatea.

Vaporul Maupiti Express, ce leaga Bora Bora de Maupiti este de asemenea la dispozitia turistilor de doua ori pe saptamana. Nu uitati sa aveti suficienti bani cash la voi inainte sa plecati in Maupiti pentru ca acolo banca este deschisa doar cand reprezentativii ei vin acolo.

Citeste si a1.ro!

Foto: pixdaus.com

În articolul

Maupiti - frumusetea de corali a unei insule ascunse

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x